Rendano voće, povrće ili sir su idealni za spremanje različitih jela - od slatkih do slanih. Međutim, rendanje nije bas omiljeni kulinarski posao.

Ako radite to kao i većina, onda verovatno rende držite uspravno, naslonjeno na tanjir ili na dno činije i rendate pokretima gore-dole, što je zapravo pogrešno.

Ipak, jedna domaćica pokazala je trik u kojem ona drži ovo kuhunjsko pomagalo na malo drugačiji način, zbog čega se ceo posao obavi brže i bez nereda.Video koji je okačila na drušvenoj mreži TikTok brzo je skupio preko 2 miliona pregleda.

Kada rende postavite na stranu, kačkavalj po oštricama pomerate horizontalno, a izribani sir pada na drugu stranu i tu se zadržava.

Na taj način ćete ga lakše prebaciti u odgovarajuću posudu. Osim toga, kad rende postavite uspravno, često možete zakačiti nokte, što ume biti jako neprijatno, a ako ga držite položeno, prsti nisu blizu oštrom delu.

Ovaj trik možete primeniti i na jabukama, belom luku, ili nekom drugom voću ili povrću, a kako ceo postupak izgleda pogledajte u videu u nastavku teksta.

Kako se ispravno koristi rende tiktok/homewithtayx

Izvor: Stvar ukusa