Rendano voće, povrće ili sir su idealni za spremanje različitih jela - od slatkih do slanih. Međutim, rendanje nije bas omiljeni kulinarski posao.
Ako radite to kao i većina, onda verovatno rende držite uspravno, naslonjeno na tanjir ili na dno činije i rendate pokretima gore-dole, što je zapravo pogrešno.
Ipak, jedna domaćica pokazala je trik u kojem ona drži ovo kuhunjsko pomagalo na malo drugačiji način, zbog čega se ceo posao obavi brže i bez nereda.Video koji je okačila na drušvenoj mreži TikTok brzo je skupio preko 2 miliona pregleda.
Kada rende postavite na stranu, kačkavalj po oštricama pomerate horizontalno, a izribani sir pada na drugu stranu i tu se zadržava.
Na taj način ćete ga lakše prebaciti u odgovarajuću posudu. Osim toga, kad rende postavite uspravno, često možete zakačiti nokte, što ume biti jako neprijatno, a ako ga držite položeno, prsti nisu blizu oštrom delu.
Ovaj trik možete primeniti i na jabukama, belom luku, ili nekom drugom voću ili povrću, a kako ceo postupak izgleda pogledajte u videu u nastavku teksta.
Izvor: Stvar ukusa
AKO JE VAMA NEŠTO VAŽNO, VAŽNO JE I NAMA: SLAVIMO 20 GODINA!
Čuvena torta Marlenka kao iz reklame
Originalna italijanska pasta sa rendanim jajima
Pesto od graška po receptu Džejmija Olivera
Pileći file na firentinski način