Iz baka Jeline kuhinje stiže fantastičan recept za mekani kolač sa pomorandžom. Osvežavajuć, lagan i sočan, zavolećete ga na prvi zalogaj. Citrusno voće ne samo što osvežava nego i dekoriše patišpanj. Posle ukusnog ručka ili večere, najlepše je da se zaladite zanimljivim kolačem koji se lako pravi.
Sastojci:
- 4 jajeta
- 200 g brašna
- 50 g griza
- 50 ml maslinovog ulja
- 100 g šećera
- 200 ml jogurta
- 1 prašak za pecivo
- korica limuna
- 100 g suvog grožđa
- 4 pomorandže ili grejpa
Priprema:
Pomorandžu ogulite i isecite na pola. Jaja umutite sa šećerom, pa dodajte brašno i griz prosejano sa praškom za pecivo. Sipajte ulje, jogurt, suvo grožđe i koricu limuna. Tepsiju obložite pek papirom, pa premažite ulje. Poređajte pomorandžu po dnu, da ravan deo bude okrenut na dole. Sipajte testo preko i lepo rasporedite. Pecite na 200°C oko 50 minuta.
Izvor: Bakina i dekina kuhinja
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem