Iz baka Jeline kuhinje stiže fantastičan recept za mekani kolač sa pomorandžom. Osvežavajuć, lagan i sočan, zavolećete ga na prvi zalogaj. Citrusno voće ne samo što osvežava nego i dekoriše patišpanj. Posle ukusnog ručka ili večere, najlepše je da se zaladite zanimljivim kolačem koji se lako pravi.
Sastojci:
- 4 jajeta
- 200 g brašna
- 50 g griza
- 50 ml maslinovog ulja
- 100 g šećera
- 200 ml jogurta
- 1 prašak za pecivo
- korica limuna
- 100 g suvog grožđa
- 4 pomorandže ili grejpa
Priprema:
Pomorandžu ogulite i isecite na pola. Jaja umutite sa šećerom, pa dodajte brašno i griz prosejano sa praškom za pecivo. Sipajte ulje, jogurt, suvo grožđe i koricu limuna. Tepsiju obložite pek papirom, pa premažite ulje. Poređajte pomorandžu po dnu, da ravan deo bude okrenut na dole. Sipajte testo preko i lepo rasporedite. Pecite na 200°C oko 50 minuta.
Izvor: Bakina i dekina kuhinja
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus