Iz baka Jeline kuhinje stiže fantastičan recept za mekani kolač sa pomorandžom. Osvežavajuć, lagan i sočan, zavolećete ga na prvi zalogaj. Citrusno voće ne samo što osvežava nego i dekoriše patišpanj. Posle ukusnog ručka ili večere, najlepše je da se zaladite zanimljivim kolačem koji se lako pravi. 

Sastojci:

  • 4 jajeta 
  • 200 g brašna
  • 50 g griza
  • 50 ml maslinovog ulja
  • 100 g šećera
  • 200 ml jogurta
  • 1 prašak za pecivo
  • korica limuna
  • 100 g suvog grožđa
  • 4 pomorandže ili grejpa 

Priprema:

Pomorandžu ogulite i isecite na pola. Jaja umutite sa šećerom, pa dodajte brašno i griz prosejano sa praškom za pecivo. Sipajte ulje, jogurt, suvo grožđe i koricu limuna. Tepsiju obložite pek papirom, pa premažite ulje. Poređajte pomorandžu po dnu, da ravan deo bude okrenut na dole. Sipajte testo preko i lepo rasporedite. Pecite na 200°C oko 50 minuta. 

Izvor: Bakina i dekina kuhinja