Kada nemate ideju šta da spremate za ručak predlažemo vam bakin recept za posnu boraniju i ribu. Kratko se dinsta, a onda se sve zapeče u rerni. Na ovaj način se riba pravi lako i uspeva svakoj domaćici, a odličan je predlog ako se pridržavate Uskršnjeg posta. Baka Jelena ima odlične i raznovrsne recepte i super su predlozi kako za početnike, tako i za dugogodišnje kuvarice. 

Sastojci:

  • 1 crni luk
  • 1 šargarepa
  • veza belog luka
  • 500 g boranije
  • 1 veći krompir
  • 1 kašika paradajz pirea 
  • 500 g ribe po želji
  • 3 kašike kukuruznog brašna
  • 2 kašike brašna
  • peršun

Priprema:

Iseckajte crni luk na rebarca, a šargarepu na kolutove, pa propržite. Dodajte boraniju i krompir na kockice. Sipajte malo vode i dinstajte oko 20 minuta. Sklonite sa šporeta, pa začinite po želji i promešajte. Pomešajte obe vrste brašna i dodajte kašičicu crvene paprike i belog luka u prahu, pa uvaljajte filete ribe. Poređajte ribu preko boranije. Premažite uljem i pecite na 220°C oko 30 minuta. 

Izvor: Bakina i dekina kuhinja