Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZAPEČENA BORANIJA SA RIBOM: Sprema se u jednoj šerpi i za pola sata - najlakši bakin recept koji uspeva i početnicima

Kada ne znate šta da spremate, odlučite se za zapečenu boraniju sa ribom.

 Boranija zapečena sa ribom Izvor: Bakina i dekina kuhinja

Kada nemate ideju šta da spremate za ručak predlažemo vam bakin recept za posnu boraniju i ribu. Kratko se dinsta, a onda se sve zapeče u rerni. Na ovaj način se riba pravi lako i uspeva svakoj domaćici, a odličan je predlog ako se pridržavate Uskršnjeg posta. Baka Jelena ima odlične i raznovrsne recepte i super su predlozi kako za početnike, tako i za dugogodišnje kuvarice. 

Sastojci:

  • 1 crni luk
  • 1 šargarepa
  • veza belog luka
  • 500 g boranije
  • 1 veći krompir
  • 1 kašika paradajz pirea 
  • 500 g ribe po želji
  • 3 kašike kukuruznog brašna
  • 2 kašike brašna
  • peršun

Možda će vas zanimati

Priprema:

Iseckajte crni luk na rebarca, a šargarepu na kolutove, pa propržite. Dodajte boraniju i krompir na kockice. Sipajte malo vode i dinstajte oko 20 minuta. Sklonite sa šporeta, pa začinite po želji i promešajte. Pomešajte obe vrste brašna i dodajte kašičicu crvene paprike i belog luka u prahu, pa uvaljajte filete ribe. Poređajte ribu preko boranije. Premažite uljem i pecite na 220°C oko 30 minuta. 

Izvor: Bakina i dekina kuhinja

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti