Kada nemate ideju šta da spremate za ručak predlažemo vam bakin recept za posnu boraniju i ribu. Kratko se dinsta, a onda se sve zapeče u rerni. Na ovaj način se riba pravi lako i uspeva svakoj domaćici, a odličan je predlog ako se pridržavate Uskršnjeg posta. Baka Jelena ima odlične i raznovrsne recepte i super su predlozi kako za početnike, tako i za dugogodišnje kuvarice.
Sastojci:
- 1 crni luk
- 1 šargarepa
- veza belog luka
- 500 g boranije
- 1 veći krompir
- 1 kašika paradajz pirea
- 500 g ribe po želji
- 3 kašike kukuruznog brašna
- 2 kašike brašna
- peršun
Priprema:
Iseckajte crni luk na rebarca, a šargarepu na kolutove, pa propržite. Dodajte boraniju i krompir na kockice. Sipajte malo vode i dinstajte oko 20 minuta. Sklonite sa šporeta, pa začinite po želji i promešajte. Pomešajte obe vrste brašna i dodajte kašičicu crvene paprike i belog luka u prahu, pa uvaljajte filete ribe. Poređajte ribu preko boranije. Premažite uljem i pecite na 220°C oko 30 minuta.
Izvor: Bakina i dekina kuhinja
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem