Svaka domaćica ima svoj omiljeni recept za pripremu šnicli. Jedne ih pohuju i prže u dubokom ulju, dok druge više vole one zapečene u finim sosevima

Teško je naći nekoga kome se ovo jelo neće svideti, a sos je posebno ukusan i odlično se kombinuje uz pire krompir ili neku testeninu. Na ovaj način priprema je vrlo jednostavna i laka, meso će biti savršeno mekano i sočno. 

Sastojci:

  • 500 g svinjskog mesa
  • 200 ml pavlake za kuvanje
  • 200 g kačkavalja
  • 200 g krem sira
  • 2 čena belog luka
  • so, biber
  • svež peršun
  • mirođija

Priprema:

Svinjski file isecite na šnicle, pa ih istanjite čekićem za meso i usolite. Tepsiju u kojoj ćete peći meso podmažite sa malo ulja, pa poređajte šnicle. Kačkavalj izrendajte na krupno rende, pa ga pomešajte sa krem sirom i pavlakom za kuvanje. Dobijenu smesu prelijte preko mesa. Beli luk isecite sitno, pa ravnomerno rasporedite po mesu i stavite mirođiju. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni, sat vremena. Gotovo jelo pospite sa peršunovim listom i služite uz pire krompir ili testeninu.

Izvor: Stvar ukusa