Svaka domaćica ima svoj omiljeni recept za pripremu šnicli. Jedne ih pohuju i prže u dubokom ulju, dok druge više vole one zapečene u finim sosevima.
Teško je naći nekoga kome se ovo jelo neće svideti, a sos je posebno ukusan i odlično se kombinuje uz pire krompir ili neku testeninu. Na ovaj način priprema je vrlo jednostavna i laka, meso će biti savršeno mekano i sočno.
Sastojci:
- 500 g svinjskog mesa
- 200 ml pavlake za kuvanje
- 200 g kačkavalja
- 200 g krem sira
- 2 čena belog luka
- so, biber
- svež peršun
- mirođija
Priprema:
Svinjski file isecite na šnicle, pa ih istanjite čekićem za meso i usolite. Tepsiju u kojoj ćete peći meso podmažite sa malo ulja, pa poređajte šnicle. Kačkavalj izrendajte na krupno rende, pa ga pomešajte sa krem sirom i pavlakom za kuvanje. Dobijenu smesu prelijte preko mesa. Beli luk isecite sitno, pa ravnomerno rasporedite po mesu i stavite mirođiju. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni, sat vremena. Gotovo jelo pospite sa peršunovim listom i služite uz pire krompir ili testeninu.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem