Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

CIRIŠKA TELETINA SA RENDANIM KROMPIROM: Uz jedan trik meso će biti mekano, a pečurke i belo vino daju poseban šmek

Probajte recept za cirišku teletinu sa rendanim krompirom iz emisije "Praktična žena".

 Ciriška telerina sa rendanim krompirom Izvor: Printscreen/YT/Praktična žena

Gošća kod Nataše Pavlović u emisiji " Praktična žena" bila je Vanja Maksuti iz Švajcarske, koja je pripremala ciriški tradicionalni specijalitet sa teletinom. Poseban šmek jelu daje vino, a ono što je najbolje od svega jako brzo se sprema. Specijalitet je idealan da obradujete goste koji će vam sigurno tražiti recept. 

Sastojci:

  • 800 g teletine
  • 60 g putera
  • 1 kašika brašna
  • 1 kašičica soli
  • 1 crni luk
  • 200 g šampinjona
  • 100 ml belog vina
  • 150 ml neutralne pavlake
  • 1 kocka goveđe supe
  • 1 kašika gustina
  • 3 kašike peršuna
  • malo bibera
  • 1 kg krompira

Možda će vas zanimati

Priprema:

U tiganju rastopite puter, pa dodajte meso isečeno na kockice. Pospite sa kašikom brašna, koje će sprečiti da meso pusti previše vode prilikom termičke obrade, pa će na taj način zadržati sočnost. Meso pržite dok ne dobije rumenu boju i žačinite ga po ukusu. Dobro zagrejte drugi tiganj u koji ste dodali malo putera, pa u njega stavite krompir koji ste izrendali na krupnije rende. Dinstajte krompir na jakoj vatri oko 10-ak minuta bez mešanja da bi se sa donje strane uhvatili korica, a vi dobili "palačinku". Nakon tog vremena prevrnite na drugu stranu i pecite još 10-ak minuta.

Meso prebacite na tanjir, pa u isti tiganj u kom je bilo meso ponovo dodajte malo putera. Izdinstajte sitno naseckani crni luk da zastakli, a potom dodajte šampinjone šečene na tanke listiće. Dinstajte dok šampinjoni ne otpuste vodu. Kocku za supu rastvorite u 50 ml vode, dodajte gustin i neutralnu pavlaku, pa sve izmešajte da se sjedini. U tiganj sa šampinjonima dodajte belo vino, pa dinstajte dok tečnost skroz ne ispari. Nakon toga pečurke prelijte smesom od goveđeg bujona i pavlake, sve dobro izmešajte, pa potom vratite meso. Dodajte seckani peršun sve dobro promešajte i krčkajte još par minuta. U tanjir prvo izvadite "palačinku" od krompira, a preko nje sipajte meso i pečurke. Po želji ukrasite sa još malo seckanog peršuna.

Izvor: Praktična žena

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još:

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti