Gošća kod Nataše Pavlović u emisiji " Praktična žena" bila je Vanja Maksuti iz Švajcarske, koja je pripremala ciriški tradicionalni specijalitet sa teletinom. Poseban šmek jelu daje vino, a ono što je najbolje od svega jako brzo se sprema. Specijalitet je idealan da obradujete goste koji će vam sigurno tražiti recept. 

Sastojci:

  • 800 g teletine
  • 60 g putera
  • 1 kašika brašna
  • 1 kašičica soli
  • 1 crni luk
  • 200 g šampinjona
  • 100 ml belog vina
  • 150 ml neutralne pavlake
  • 1 kocka goveđe supe
  • 1 kašika gustina
  • 3 kašike peršuna
  • malo bibera
  • 1 kg krompira

Priprema:

U tiganju rastopite puter, pa dodajte meso isečeno na kockice. Pospite sa kašikom brašna, koje će sprečiti da meso pusti previše vode prilikom termičke obrade, pa će na taj način zadržati sočnost. Meso pržite dok ne dobije rumenu boju i žačinite ga po ukusu. Dobro zagrejte drugi tiganj u koji ste dodali malo putera, pa u njega stavite krompir koji ste izrendali na krupnije rende. Dinstajte krompir na jakoj vatri oko 10-ak minuta bez mešanja da bi se sa donje strane uhvatili korica, a vi dobili "palačinku". Nakon tog vremena prevrnite na drugu stranu i pecite još 10-ak minuta.

Meso prebacite na tanjir, pa u isti tiganj u kom je bilo meso ponovo dodajte malo putera. Izdinstajte sitno naseckani crni luk da zastakli, a potom dodajte šampinjone šečene na tanke listiće. Dinstajte dok šampinjoni ne otpuste vodu. Kocku za supu rastvorite u 50 ml vode, dodajte gustin i neutralnu pavlaku, pa sve izmešajte da se sjedini. U tiganj sa šampinjonima dodajte belo vino, pa dinstajte dok tečnost skroz ne ispari. Nakon toga pečurke prelijte smesom od goveđeg bujona i pavlake, sve dobro izmešajte, pa potom vratite meso. Dodajte seckani peršun sve dobro promešajte i krčkajte još par minuta. U tanjir prvo izvadite "palačinku" od krompira, a preko nje sipajte meso i pečurke. Po želji ukrasite sa još malo seckanog peršuna.

Izvor: Praktična žena