Rolat od tikvica i mlevenog mesa je niskokaloričan, a neverovatno ukusan. Možete da ga pripremite za Uskrs koji dolazi, ali i za bilo koju drugu svečanu priliku. Takođe, ako volite laganija jela odličan je predlog za večeru.
Sastojci:
- 2 tikvice
- 4 jajeta
- 3 kašike brašna
Za fil:
- 300 g mlevenog mesa
- 1 crni luk
- 100 g sira
Priprema:
Tikvice izrendajte, a jaja umutite. Tikvice iscedite, pa dodajte u jaja. Dodajte i seckano zelje, kao i brašno. Promešajte. Sipajte smesu u pleh obložen pek papirom i poravnajte. Stavite u zagrejanu rernu i pecite na 200°C oko 20-25 minuta. Luk isecite na sitno i propržite, a zatim dodajte mleveno meso. Gotov fil posolite i pobiberite po ukusu, malo ohladite. Sir narendajte i dodajte u fil, pa promešajte. Izvadite tikvice iz rerne, sipajte preko fil od mlevenog mesa i urolajte. Rolat umotajte u pek papir i pecite još 10-15 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus