Rolat od tikvica i mlevenog mesa je niskokaloričan, a neverovatno ukusan. Možete da ga pripremite za Uskrs koji dolazi, ali i za bilo koju drugu svečanu priliku. Takođe, ako volite laganija jela odličan je predlog za večeru.
Sastojci:
- 2 tikvice
- 4 jajeta
- 3 kašike brašna
Za fil:
- 300 g mlevenog mesa
- 1 crni luk
- 100 g sira
Priprema:
Tikvice izrendajte, a jaja umutite. Tikvice iscedite, pa dodajte u jaja. Dodajte i seckano zelje, kao i brašno. Promešajte. Sipajte smesu u pleh obložen pek papirom i poravnajte. Stavite u zagrejanu rernu i pecite na 200°C oko 20-25 minuta. Luk isecite na sitno i propržite, a zatim dodajte mleveno meso. Gotov fil posolite i pobiberite po ukusu, malo ohladite. Sir narendajte i dodajte u fil, pa promešajte. Izvadite tikvice iz rerne, sipajte preko fil od mlevenog mesa i urolajte. Rolat umotajte u pek papir i pecite još 10-15 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem