Rolat od tikvica i mlevenog mesa je niskokaloričan, a neverovatno ukusan. Možete da ga pripremite za Uskrs koji dolazi, ali i za bilo koju drugu svečanu priliku. Takođe, ako volite laganija jela odličan je predlog za večeru

Sastojci:

  • 2 tikvice
  • 4 jajeta 
  • 3 kašike brašna

Za fil:

  • 300 g mlevenog mesa
  • 1 crni luk
  • 100 g sira 

Priprema:

Tikvice izrendajte, a jaja umutite. Tikvice iscedite, pa dodajte u jaja. Dodajte i seckano zelje, kao i brašno. Promešajte. Sipajte smesu u pleh obložen pek papirom i poravnajte. Stavite u zagrejanu rernu i pecite na 200°C oko 20-25 minuta. Luk isecite na sitno i propržite, a zatim dodajte mleveno meso. Gotov fil posolite i pobiberite po ukusu, malo ohladite. Sir narendajte i dodajte u fil, pa promešajte. Izvadite tikvice iz rerne, sipajte preko fil od mlevenog mesa i urolajte. Rolat umotajte u pek papir i pecite još 10-15 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa