Nema ko ne voli hrskave slane grickalice, ali one ponekad nisu pravi izbor jer su pune nezdravih sastojaka, ali domaći krekeri sa čija semenkama su sjanja zamena.

Krekeri se lako prave, a ovi domaći su najzdraviji. Lako će vam zameniti ceo obrok, posebno ako ste na određenom režimu ishrane, ali još su bolji kao užina u toku dana.

Sastojci:

  • 250 g brašna
  • 2 kašičice soli
  • 1 kašičica ruzmarina
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 2 kašičice čia semenki
  • 120 ml vode
  • 80 ml ulja

Priprema:

U dublju činiju stavite brašno, so, ruzmarin, prašak za pecivo i čia semenke, pa dodajte vodu i 40 mililitara ulja. Sve lepo pomešajt, pa zamesite glatko testo koje ćete potom ostaviti 10 minuta da "odmori". Nakon toga na radnu površinu pospite malo brašna, pa testo oglagijom razvijte što tanje, otprilike na debljinu palačinke. Okruglim kalupom ili čašom, po želji, vadite testo, pa ga ređajte na pleh koji ste prethodno obložili papirom za pečenje. Ostatak testa ponovo zamesite, istanjite, pa ponovite postupak dok ne utrošite sav materijal. Krekere stavite u rernu na 220 stepeni 10 minuta da dobiju finu braonkastu koricu. 

Izvor: Stvar ukusa