Plazma keks se koristi za pripremu različitih poslastica, a najčešći je u pripremi čizkejka. Retko koja osoba će odbiti plazmu, a najlepše piće od ovog keksa je svakako šejk. On se priprema od svega 3 namirnice, ali bez obzira što je jednostavan morate da vodite računa kada mutite. Nemojte da preterate pa da postane previše tečan, treba da bude penast i kremast, a umesto blendera možete da koristite i štapni mikser.
Sastojci:
- 150 ml slatke pavlake
- 200 ml mleka
- 80 g mlevene plazme
- šlag (ili slatka pavlaka)
- toping od cokolade
Priprema:
U blender sipajte slatku pavlaku, mleko i plazmu. Blendirajte dok ne postane penasto, nikako ne sme da bude tečno. Ukrasite šlagom i topingom, a naravno možete i nečime po vašoj želji.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus