Plazma keks se koristi za pripremu različitih poslastica, a najčešći je u pripremi čizkejka. Retko koja osoba će odbiti plazmu, a najlepše piće od ovog keksa je svakako šejk. On se priprema od svega 3 namirnice, ali bez obzira što je jednostavan morate da vodite računa kada mutite. Nemojte da preterate pa da postane previše tečan, treba da bude penast i kremast, a umesto blendera možete da koristite i štapni mikser.
Sastojci:
- 150 ml slatke pavlake
- 200 ml mleka
- 80 g mlevene plazme
- šlag (ili slatka pavlaka)
- toping od cokolade
Priprema:
U blender sipajte slatku pavlaku, mleko i plazmu. Blendirajte dok ne postane penasto, nikako ne sme da bude tečno. Ukrasite šlagom i topingom, a naravno možete i nečime po vašoj želji.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem