Sambuk je lagana poslastica koja ima malo kalorija, ali je bogata ugljenim hidratima. Glavni sastojak su jabuke, a ostalo možete da prilagođavate po vašem ukusu. Možete da dodate i aromu vanile, cimet... Takođe, možete da dekorišete listovima mente. Po želji pripremite jednu od najjednostavnijih poslastica.
Sastojci:
- 200 g jabuka
- 1 belance
- 100 g šećera
- 8 g želatina
- 60-80 ml vode
Priprema:
Jabuke isecite na polovine ili četvrtine, ogulite, stavite u pleh i pecite u rerni 15-20 minuta. Želatin pomešajte sa vodom. Kuvane jabuke izblendirajte. Nabubreli želatin zagrejte na pari, a u pire od jabuka dodajte belance i šećer. Umutite, pa sipajte želatin i opet umutite. Sipajte smesu u posude, stavite u frižider i ostavite da se stegne.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus