Sambuk je lagana poslastica koja ima malo kalorija, ali je bogata ugljenim hidratima. Glavni sastojak su jabuke, a ostalo možete da prilagođavate po vašem ukusu. Možete da dodate i aromu vanile, cimet... Takođe, možete da dekorišete listovima mente. Po želji pripremite jednu od najjednostavnijih poslastica

Sastojci:

  • 200 g jabuka 
  • 1 belance 
  • 100 g šećera 
  • 8 g želatina 
  • 60-80 ml vode 

Priprema:

Jabuke isecite na polovine ili četvrtine, ogulite, stavite u pleh i pecite u rerni 15-20 minuta. Želatin pomešajte sa vodom. Kuvane jabuke izblendirajte. Nabubreli želatin zagrejte na pari, a u pire od jabuka dodajte belance i šećer. Umutite, pa sipajte želatin i opet umutite. Sipajte smesu u posude, stavite u frižider i ostavite da se stegne.

Izvor: Stvar ukusa