Sambuk je lagana poslastica koja ima malo kalorija, ali je bogata ugljenim hidratima. Glavni sastojak su jabuke, a ostalo možete da prilagođavate po vašem ukusu. Možete da dodate i aromu vanile, cimet... Takođe, možete da dekorišete listovima mente. Po želji pripremite jednu od najjednostavnijih poslastica.
Sastojci:
- 200 g jabuka
- 1 belance
- 100 g šećera
- 8 g želatina
- 60-80 ml vode
Priprema:
Jabuke isecite na polovine ili četvrtine, ogulite, stavite u pleh i pecite u rerni 15-20 minuta. Želatin pomešajte sa vodom. Kuvane jabuke izblendirajte. Nabubreli želatin zagrejte na pari, a u pire od jabuka dodajte belance i šećer. Umutite, pa sipajte želatin i opet umutite. Sipajte smesu u posude, stavite u frižider i ostavite da se stegne.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem