I ljubitelji mesa će obožavati ovaj recept bez obzira što ga nema ni u tragovima. Povrće iseckano i ubačeno u tepsiju, pa preliveno jajima je toliko prosto i lako da ćete stalno praviti. Dodaju se još i kore, pa podseća na pitu. Umak od majoneza i jogurta mu daje poseban šmek, a možete da servirate kao lagani ručak ili večeru. 

Sastojci:

  • 400 g svežeg kupusa 
  • 2 šargarepe 
  • 1 paprika 
  • veza mladog luka 
  • mirođija, peršun 
  • 150 g tvrdog sira 
  • 4 jajeta 
  • origano 
  • 200 g kora 
  • 50 g majoneza 
  • 50 g grčkog jogurta 
  • 1 čen belog luka

Priprema:

Kupus sitno iseckajte i posolite, pa rukama lepo promešajte da se sve sjedini. Isecite papriku, a šargarepu izrendajte. Pomešajte povrće u jednoj posudi, pa dodajte secakni mladi luk, peršun i mirođiju, a na kraju i rendani sir. Umutite jaja koja ste posolili i pobiberili i dodajte origano. Kore isecite sitno i dodajte u povrće i sir. Prelijte jajima i promešajte. Kalup prečnika 22 cm obložite pek papirom i malo nauljite, pa sipajte smesu. Pecite na 180°C oko 40 minuta. Majonez i grčki jogurt pomešajte, pa dodajte rendani beli luk, malo seckanog peršuna i sve lepo sjedinite. Poslužite sa umakom od majoneza i jogurta. 

Izvor: Stvar ukusa