I ljubitelji mesa će obožavati ovaj recept bez obzira što ga nema ni u tragovima. Povrće iseckano i ubačeno u tepsiju, pa preliveno jajima je toliko prosto i lako da ćete stalno praviti. Dodaju se još i kore, pa podseća na pitu. Umak od majoneza i jogurta mu daje poseban šmek, a možete da servirate kao lagani ručak ili večeru.
Sastojci:
- 400 g svežeg kupusa
- 2 šargarepe
- 1 paprika
- veza mladog luka
- mirođija, peršun
- 150 g tvrdog sira
- 4 jajeta
- origano
- 200 g kora
- 50 g majoneza
- 50 g grčkog jogurta
- 1 čen belog luka
Priprema:
Kupus sitno iseckajte i posolite, pa rukama lepo promešajte da se sve sjedini. Isecite papriku, a šargarepu izrendajte. Pomešajte povrće u jednoj posudi, pa dodajte secakni mladi luk, peršun i mirođiju, a na kraju i rendani sir. Umutite jaja koja ste posolili i pobiberili i dodajte origano. Kore isecite sitno i dodajte u povrće i sir. Prelijte jajima i promešajte. Kalup prečnika 22 cm obložite pek papirom i malo nauljite, pa sipajte smesu. Pecite na 180°C oko 40 minuta. Majonez i grčki jogurt pomešajte, pa dodajte rendani beli luk, malo seckanog peršuna i sve lepo sjedinite. Poslužite sa umakom od majoneza i jogurta.
Izvor: Stvar ukusa
Salata sa tikvicama koja se slaže kao torta
Kolač sa pistaćima koji se ne peče
Rižoto sa spanaćem iz jedne šerpe gotov za pola sata
Minjon kocke sa urmama, pistaćima i belom čokoladom
Namaz od paradajza po turskom receptu