Ako ste potrošili sve ideje za ručak i ne znate više šta da pripremate, probajte rolovanu piletinu u bešamel sosu. Napunite je kuvanim jajima i pečurkama, prelijte čuvenom sosom, narendajte mocarelu preko i zapecite. Toliko različitih ukusa koji se savršeno nadopunjuju. Nije vam potreban ni prilog, već samo možete da poslužite sa npr. kapreze salatom ili već nekom po vašoj želji.
Sastojci:
- 600 g pilećeg filea
- 1 crni luk
- 380 g pečuraka
- 3 kuvana jajeta
- 350 ml bešamel sosa
- 120 g mocarele
Priprema:
Meso isecite na tanje šnicle, pa izlupajte. Posolite, pobiberite i začinite mlevenom paprikom. Secakni crni luk propržite sa seckanim pečurkama (300 g). Pred kraj izrendajte u smesu kuvana jaja. Nafilujte meso i urolajte. Poređajte u blago nauljenu tepsiju i prelijte bešamel sosom. Preko pospite rendanu mocarelu i seckane pečurke (80 g). Pecite na 180°C oko 35 minuta.
Evo kako da napravite bešamel sos.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus