Ovako niste pripremali pljeskavice do sada. Sve što treba da uradite je da mleveno meso napunite sirom, a onda umotate "koru" od pire krompira. Zanimljiv način pripreme gde su i prilog i glavno jelo u jednom obroku. 

Sastojci:

Za krompir: 

  • 2 kg krompira
  • so, biber
  • 2 jajeta 

Za pljeskavice: 

  • 300 g mlevenog mesa 
  • 1 crni luk 
  • 1 čen belog luka  
  • 50 g tvrdog sira 
  • 1 jaje 
  • 50 g mocarele

Priprema:

Krompir skuvajte, pa posolite i pobiberite i dodajte jaja. Sve to lepo ispasirajte i stavite na pek papir. Preklopite drugim pek papirom, razvucite oklagijom i stavite u zamrzivač na 10 minuta. Beli i crni luk iseckajte i propržite, pa dodajte u mleveno meso. Sjedinite. Vadite loptice i stavljajte na pek papir, pa tepsijom pritisnite i nožem oblikujte kvadrat. Na jedan kvadrat stavite parče sira, pa preklopite drugim kvadratom. Ispecite. Sklonite jedan pek papir sa krompira i stavite 2 napravljene pljeskavice na jednu ivicu. Premažite okolo umućenim jajetom i preklopite. Isecite višak pire krompira i stavite u pleh obložen pek papirom. Premažite umućenim jajetom i pospite rendanom mocarelom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 20 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa