Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

POHOVANE PAPRIKE PUNJENE SA DVE VRSTE SIRA: Pravi gurmanski specijalitet koji nam dolazi sa juga Srbije

Pohovane paprike, pa još punjene sirom,je jelo kojem niko ne može da odoli.

 Pohovane paprike punjene sirom Izvor: Shutterstock

Donosimo vam recept za pohovane paprike sa sirom i kajmakom, kojima posebnu notu daje susam u nadevu. Idealne su kao prilog ili glavno jelo, a toliko su sočne da vam meso neće biti potrebno uz njih. Specijalitet koji dolazi sa juga Srbije brzo je osvojio sve krajeve naše zemlje.

Sastojci:

  • 6 oljuštenih pečenih paprika
  • 200 g krem sira
  • 150 g kajmaka
  • 2 kašičice susama
  • 2 jajeta
  • 2 kašike brašna
  • 3 kašike prezli

Možda će vas zanimati

Priprema:

Izgnječite sir i dodajte kajmak i susam, pa sve zajedno dobro izmešajte. Paprike napunite smesom od sira, kajmaka i susama, tako što ćete u svaku staviti po punu supenu kašiku nadeva. U posebne tanjire sipajte brašno, razmućena jaja i prezle. Svaku papriku pažljivo umočite prvo u brašno, zatim u jaja, pa u prezle i pržite na zagrejanom ulju, na umerenoj temperaturi sa obe strane dok prezle ne dobiju lepu žućkastu boju.

Izvor: Stvar ukusa

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još:

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti