Donosimo vam recept za pohovane paprike sa sirom i kajmakom, kojima posebnu notu daje susam u nadevu. Idealne su kao prilog ili glavno jelo, a toliko su sočne da vam meso neće biti potrebno uz njih. Specijalitet koji dolazi sa juga Srbije brzo je osvojio sve krajeve naše zemlje.
Sastojci:
- 6 oljuštenih pečenih paprika
- 200 g krem sira
- 150 g kajmaka
- 2 kašičice susama
- 2 jajeta
- 2 kašike brašna
- 3 kašike prezli
Priprema:
Izgnječite sir i dodajte kajmak i susam, pa sve zajedno dobro izmešajte. Paprike napunite smesom od sira, kajmaka i susama, tako što ćete u svaku staviti po punu supenu kašiku nadeva. U posebne tanjire sipajte brašno, razmućena jaja i prezle. Svaku papriku pažljivo umočite prvo u brašno, zatim u jaja, pa u prezle i pržite na zagrejanom ulju, na umerenoj temperaturi sa obe strane dok prezle ne dobiju lepu žućkastu boju.
Izvor: Stvar ukusa
AKO JE VAMA NEŠTO VAŽNO, VAŽNO JE I NAMA: SLAVIMO 20 GODINA!
Čuvena torta Marlenka kao iz reklame
Pileći file na italijanski način
Zimnica od zelene boranije
Najbolji burger od goveđeg mesa