Donosimo vam recept za pohovane paprike sa sirom i kajmakom, kojima posebnu notu daje susam u nadevu. Idealne su kao prilog ili glavno jelo, a toliko su sočne da vam meso neće biti potrebno uz njih. Specijalitet koji dolazi sa juga Srbije brzo je osvojio sve krajeve naše zemlje.

Sastojci:

  • 6 oljuštenih pečenih paprika
  • 200 g krem sira
  • 150 g kajmaka
  • 2 kašičice susama
  • 2 jajeta
  • 2 kašike brašna
  • 3 kašike prezli

Priprema:

Izgnječite sir i dodajte kajmak i susam, pa sve zajedno dobro izmešajte. Paprike napunite smesom od sira, kajmaka i susama, tako što ćete u svaku staviti po punu supenu kašiku nadeva. U posebne tanjire sipajte brašno, razmućena jaja i prezle. Svaku papriku pažljivo umočite prvo u brašno, zatim u jaja, pa u prezle i pržite na zagrejanom ulju, na umerenoj temperaturi sa obe strane dok prezle ne dobiju lepu žućkastu boju.

Izvor: Stvar ukusa