Ukoliko poželite da pojedete nešto drugačije ili posno evo jednostavnog recepta za punjene paprike. Pune se pirinčem i povrćem, a toliko su ukusne da ćete ih stalno praviti.
Sastojci:
- 1 veza mladog luka
- 200 g pirinča
- 1 manji krompir
- 2 srednje šargarepe
- ulje, biber, so
- 4 čena belog luka
- 1 kašičica mlevene crvene paprike
- paprike sveže ili smrznute
- 1 paradajz za zatvaranje paprike ili 1 krompir
- 200 ml kuvanog paradajza
- 100 ml vode
Priprema:
Iseckati sitno luk, šargarepu i krompir. Pirinač dobro oprati. Luk i šargarepu propržiti na ulju, dodati opran pirinač, i seckan krompir. Dodati so, biber i beli lik seckan, papriku mlevenu, seckan peršunov list po želji. Izmešati i puniti paprike.
Poklopiti listovima krompira ili paradajza. Ređati u podmazan pleh. Sipati kuvan paradajz i premazati uljem paprike. Peći na 250 stepeni. Pokriti sa folijom bar 30 minuta pa otkriti da se paprike zapeku.
Izvor: Bakina i dekina kuhinja
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus