Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZAPEČENI PASULJ IZ RERNE: Dodajte 3 kašike ovog super sastojka za vreme kuvanja i biće još bolji

Spremljen na ovaj način će vam se sigurno svideti.

 Zapečeni pasulj iz rerne Izvor: Serpica.net

Ovo jelo je tako ukusno da će se sipati tri puta. Samo pasulj, luk, mlevena paprika i jedan super sastojak AJVAR. Može se dodati i nešto suhomesnato ako ne volite klot pasulj. 

Sastojci:

  • 500 g luka
  • 500 g belog krupnijeg pasulja
  • 100 ml ulja
  • 1 kašika mlevene paprike
  • 3 kašike ajvara
  • 1 kašičica soli (ili po ukusu)

Možda će vas zanimati

Priprema:

Pasulj kuvati 5 minuta u prvoj vodi, procediti i sipati drugu vodu. Kuvati dok ne omekša. Izdinstajte luk da porumeni, sklonite sa šporeta pa dodajte so, mlevenu papriku, ajvar. U šerpi sa kuvanim pasuljem treba da ostane vrlo malo tečnosti. Izmešati sa lukom i zapeći u rerni, oko 20 - 30 minuta. Jede se dok je toplo, može se podgrevati. Prijatno!

Izvor: Serpica.net

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 2

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Dragana N

Luk obavezno izdinstati na masti na kojoj ste pekli neko meso ( potrebno je dosta masnoce, jer ovaj.pasulj "voli" masno). Ubaciti dve suve paprike pre stavljanja u rernu. Po mogucstvu zapeci u zemljanoj ciniji.

Sneva

Naravno obavezan je beli luk

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti