Ovo jelo je tako ukusno da će se sipati tri puta. Samo pasulj, luk, mlevena paprika i jedan super sastojak AJVAR. Može se dodati i nešto suhomesnato ako ne volite klot pasulj. 

Sastojci:

  • 500 g luka
  • 500 g belog krupnijeg pasulja
  • 100 ml ulja
  • 1 kašika mlevene paprike
  • 3 kašike ajvara
  • 1 kašičica soli (ili po ukusu)

Priprema:

Pasulj kuvati 5 minuta u prvoj vodi, procediti i sipati drugu vodu. Kuvati dok ne omekša. Izdinstajte luk da porumeni, sklonite sa šporeta pa dodajte so, mlevenu papriku, ajvar. U šerpi sa kuvanim pasuljem treba da ostane vrlo malo tečnosti. Izmešati sa lukom i zapeći u rerni, oko 20 - 30 minuta. Jede se dok je toplo, može se podgrevati. Prijatno!

Izvor: Serpica.net