Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NAJJEDNOSTAVNIJI RECEPT ZA ČORBAST PASULJ: Lepši niste probali - na ovaj način su ga pripremale naše mame i bake

Recept za čorbast pasulj koji ćete često praviti ove zime.

 čorbast pasulj Izvor: Shutterstock

Nezaobilazan na trpezi u zimskim mesecima, pasulj je jedno od omiljenih jela mnogih generacija. Priprema se jednostavno, i nema osobe koja ne ume da ga pripremi. Ovo je proveren, porodični recept.

Sastojci:

  • 1 glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 2 šargarepe
  • 400 - 500 g pasulja
  • so, biber i mlevena paprika
  • suva rebarca i malo suve slanine
  • 1 kašika masti
  • 1 kašika brašna

Možda će vas zanimati

Priprema:

Na masti izdinstajte pola glavice crnog luka, kao i beli luk, i šargarepu. Dodajte pasulj koji je preko noći bio potopljen u vodu. Zatim dodajte slaninicu isečenu na kockice (količina po želji) i suva rebarca.  Dodajte začine. U lonac nalijte vodu i ostavite da se lagano krčka oko sat i po (dok se zrna pasulja ne skuvaju). Pred kraj napravite zapršku tako što ćete propržiti polovinu crnog luka koja vam je ostala, malo mlevena paprike i kašiku brašna. Sipajte upasulj, krčkajte još par minuta. Prijatno!

Izvor: Stvar ukusa

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti