Nezaobilazan na trpezi u zimskim mesecima, pasulj je jedno od omiljenih jela mnogih generacija. Priprema se jednostavno, i nema osobe koja ne ume da ga pripremi. Ovo je proveren, porodični recept.
Sastojci:
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 2 šargarepe
- 400 - 500 g pasulja
- so, biber i mlevena paprika
- suva rebarca i malo suve slanine
- 1 kašika masti
- 1 kašika brašna
Priprema:
Na masti izdinstajte pola glavice crnog luka, kao i beli luk, i šargarepu. Dodajte pasulj koji je preko noći bio potopljen u vodu. Zatim dodajte slaninicu isečenu na kockice (količina po želji) i suva rebarca. Dodajte začine. U lonac nalijte vodu i ostavite da se lagano krčka oko sat i po (dok se zrna pasulja ne skuvaju). Pred kraj napravite zapršku tako što ćete propržiti polovinu crnog luka koja vam je ostala, malo mlevena paprike i kašiku brašna. Sipajte upasulj, krčkajte još par minuta. Prijatno!
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem