Nezaobilazan na trpezi u zimskim mesecima, pasulj je jedno od omiljenih jela mnogih generacija. Priprema se jednostavno, i nema osobe koja ne ume da ga pripremi. Ovo je proveren, porodični recept.

Sastojci:

  • 1 glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 2 šargarepe
  • 400 - 500 g pasulja
  • so, biber i mlevena paprika
  • suva rebarca i malo suve slanine
  • 1 kašika masti
  • 1 kašika brašna

Priprema:

Na masti izdinstajte pola glavice crnog luka, kao i beli luk, i šargarepu. Dodajte pasulj koji je preko noći bio potopljen u vodu. Zatim dodajte slaninicu isečenu na kockice (količina po želji) i suva rebarca.  Dodajte začine. U lonac nalijte vodu i ostavite da se lagano krčka oko sat i po (dok se zrna pasulja ne skuvaju). Pred kraj napravite zapršku tako što ćete propržiti polovinu crnog luka koja vam je ostala, malo mlevena paprike i kašiku brašna. Sipajte upasulj, krčkajte još par minuta. Prijatno!

Izvor: Stvar ukusa