Zimi, kiseli kupus spada u namirnice koje su čest gost na našoj trpezi. Nema domaćinstva koje u podrumu nema bar jedno manje bure ovog delikatesa. Bilo da ga jedete u obliku salate, sarmi, podvarka, kiseli kupus se dobro slaže uz sve.

Samo pratite sledeće korake i dobićete pravi srpski ručak.

Sastojci:

  • 1 glavica kiselog kupusa
  • 400 g suvih rebara
  • 100 g suve slanine
  • 1 veća krmenadla sveža
  • 1 kašika masti
  • lovorov list, malo bibera u zrnu, mlevena slatka paprika, tucana ljuta paprika
  • 1 glavica belog luka

Priprema:

Kupus iseći na kocke pa ako je prekiseo malo ga oprati. Pola glavice iseći na kocke i poređati, odozgo staviti svo meso, papriku, biber, lovorov list i poređati suvu slaninu. Prekriti ostatkom kupusa. Sipati do pola vode i šerpu staviti u rernu na 250 stepeni oko 2 sata. Uz kupus obavezno napraviti domaću proju.

Izvor: Bakina i dekina kuhinja