Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

STARINSKO SRPSKO JELO: Kiseli kupus sa suvim rebrima i slaninom - najbolje ide uz domaću proju

Napravite omiljeno zimsko jelo - kiseli kupus sa slaninom i suvim rebrima.

 Kiseli kupus sa slaninom i suvim rebrima Izvor: Bakina i dekina kuhinja

Zimi, kiseli kupus spada u namirnice koje su čest gost na našoj trpezi. Nema domaćinstva koje u podrumu nema bar jedno manje bure ovog delikatesa. Bilo da ga jedete u obliku salate, sarmi, podvarka, kiseli kupus se dobro slaže uz sve.

Samo pratite sledeće korake i dobićete pravi srpski ručak.

Sastojci:

  • 1 glavica kiselog kupusa
  • 400 g suvih rebara
  • 100 g suve slanine
  • 1 veća krmenadla sveža
  • 1 kašika masti
  • lovorov list, malo bibera u zrnu, mlevena slatka paprika, tucana ljuta paprika
  • 1 glavica belog luka

Možda će vas zanimati

Priprema:

Kupus iseći na kocke pa ako je prekiseo malo ga oprati. Pola glavice iseći na kocke i poređati, odozgo staviti svo meso, papriku, biber, lovorov list i poređati suvu slaninu. Prekriti ostatkom kupusa. Sipati do pola vode i šerpu staviti u rernu na 250 stepeni oko 2 sata. Uz kupus obavezno napraviti domaću proju.

Izvor: Bakina i dekina kuhinja

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti