Sa malo sastojaka, veoma jednostavno i brzo napravite ovu ukusnu poslasticu. Od ove smese možete da pravite i kugice. Stavite smesu u zamrzivač da se stegne, a zatim oblikujte u kuglice i uvaljajte u istopljenu čokoladu. Ukusom podseća na snikers čokoladicu.

Sastojci:

Mera je za šolju od 250 ml

  • 1 šolja ovsenog brašna (ili mlevenog keksa)
  • 1/2 šolje javorovog sirupa /meda
  • 1/2 šolje kikiriki putera (neslanog)
  • prstohvat soli

Glazura:

  • 100 g čokolade
  • 2 kašike ulja

I još:

  • seckani kikiriki

Priprema:

U činiji sjednite javorov sirup (med), ovseno brasno (mleveni keks), kikiriki puter, prstohvat soli. U korpice za mafine (silikonske ili papirne) stavite 2 kašike smese. Stavite u zamrzivač na 1 h. Na pari istopite čokoladu sa malo ulja. Preko mafina prelijte čokoladu i stavite malo iseckanog kikirikija, kada se čokolada stegne.

Ostavite mafine još 30-tak minuta u zamrzivač. Zatim ih izvadite iz kalupa i poslužite.

Izvor: Cooking