Sa malo sastojaka, veoma jednostavno i brzo napravite ovu ukusnu poslasticu. Od ove smese možete da pravite i kugice. Stavite smesu u zamrzivač da se stegne, a zatim oblikujte u kuglice i uvaljajte u istopljenu čokoladu. Ukusom podseća na snikers čokoladicu.
Sastojci:
Mera je za šolju od 250 ml
- 1 šolja ovsenog brašna (ili mlevenog keksa)
- 1/2 šolje javorovog sirupa /meda
- 1/2 šolje kikiriki putera (neslanog)
- prstohvat soli
Glazura:
- 100 g čokolade
- 2 kašike ulja
I još:
- seckani kikiriki
Priprema:
U činiji sjednite javorov sirup (med), ovseno brasno (mleveni keks), kikiriki puter, prstohvat soli. U korpice za mafine (silikonske ili papirne) stavite 2 kašike smese. Stavite u zamrzivač na 1 h. Na pari istopite čokoladu sa malo ulja. Preko mafina prelijte čokoladu i stavite malo iseckanog kikirikija, kada se čokolada stegne.
Ostavite mafine još 30-tak minuta u zamrzivač. Zatim ih izvadite iz kalupa i poslužite.
Izvor: Cooking
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem