Ovaj kolač je verovatno svima dobro poznat - mekani biskvit sa dodatkom maka pa sve preliveno čokoladom. Međutim, jedan sastojak daje mu potpuno nov ukus - džem. Premažite pečen biskvit džemom, pa tek onda stavite glazuru.
Sastojci:
- 3 jajeta
- 3 kašike šećera
- 120-130 g brašna
- 70 ml maslinovog ulja (ili rastopljenog maslaca toliko)
- 100 ml jogurta
- 100 g maka
- 1 prašak za pecivo
- 1 kašičica cimeta
Premaz
- 200 g džema od kajsija ili drugi ali svetliji
- 100 g čokolade mlečne
- 1 kašika mleka
- 1 kašika ulja
Priprema:
Umutiti jaja sa šećerom, dodati brašno sa praškom za pecivo prosejano (obavezno). Dodati ulje, jogurt, cimet, mak i sve dobro lagano izmešati. Pleh 30x25 obložiti pek papirom i izliti testo ravnomerno malo protresti. Peći na 200 stepeni 40 min pred kraj smanjiti na 180 stepeni i pokriti. Vruć kolač preliti sa ugrejanim džemom pa kad se malo prohladi preliti čokoladom.
Izvor: Bakina i dekina kuhinja
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem