Ovaj kolač je verovatno svima dobro poznat - mekani biskvit sa dodatkom maka pa sve preliveno čokoladom. Međutim, jedan sastojak daje mu potpuno nov ukus - džem. Premažite pečen biskvit džemom, pa tek onda stavite glazuru.
Sastojci:
- 3 jajeta
- 3 kašike šećera
- 120-130 g brašna
- 70 ml maslinovog ulja (ili rastopljenog maslaca toliko)
- 100 ml jogurta
- 100 g maka
- 1 prašak za pecivo
- 1 kašičica cimeta
Premaz
- 200 g džema od kajsija ili drugi ali svetliji
- 100 g čokolade mlečne
- 1 kašika mleka
- 1 kašika ulja
Priprema:
Umutiti jaja sa šećerom, dodati brašno sa praškom za pecivo prosejano (obavezno). Dodati ulje, jogurt, cimet, mak i sve dobro lagano izmešati. Pleh 30x25 obložiti pek papirom i izliti testo ravnomerno malo protresti. Peći na 200 stepeni 40 min pred kraj smanjiti na 180 stepeni i pokriti. Vruć kolač preliti sa ugrejanim džemom pa kad se malo prohladi preliti čokoladom.
Izvor: Bakina i dekina kuhinja
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus