Kada vam se prijede nešto slatko, a da je brzo i lako, vi napravite ovaj kolač. Topi se u ustima, biskvit se jednostavno pravi, brzo peče i onda se preliva čokoladnom glazurom. Nećete moći da prestanete da jedete kada jednom probate. A najbolje od svega je što vam trebaju sastojci koje uglavnom imate kod kuće.
Sastojci:
- 6 jaja
- 150 g šećera
- prstohvat vanilin šećera
- 50 ml mleka
- 220 g brašna
- 10 g praška za pecivo
- 100 g čokolade
- 50 ml slatke pavlake
Priprema:
Jaja penasto umutite sa šećerom i vanilin šećerom. Zatim sipajte mleko i nastavite da mutite. Dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo i sjedinite. Sipajte na pleh obložen pek papirom i lepo rasporedite. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 20-25 minuta. Otopite čokoladu sa slatkom pavlakom, ako je previše gusto dodajte malo vruće vode. Biskvitu isecite ivice i premažite čokoladom.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem