Kada vam se prijede nešto slatko, a da je brzo i lako, vi napravite ovaj kolač. Topi se u ustima, biskvit se jednostavno pravi, brzo peče i onda se preliva čokoladnom glazurom. Nećete moći da prestanete da jedete kada jednom probate. A najbolje od svega je što vam trebaju sastojci koje uglavnom imate kod kuće. 

Sastojci:

  • 6 jaja
  • 150 g šećera
  • prstohvat vanilin šećera 
  • 50 ml mleka
  • 220 g brašna
  • 10 g praška za pecivo
  • 100 g čokolade 
  • 50 ml slatke pavlake 

Priprema:

Jaja penasto umutite sa šećerom i vanilin šećerom. Zatim sipajte mleko i nastavite da mutite. Dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo i sjedinite. Sipajte na pleh obložen pek papirom i lepo rasporedite. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 20-25 minuta. Otopite čokoladu sa slatkom pavlakom, ako je previše gusto dodajte malo vruće vode. Biskvitu isecite ivice i premažite čokoladom. 

Izvor: Stvar ukusa