Lagan i osvežavajuć čokoladni kolač je uvek super ideja kada vam se jede nešto slatko. Utrošitćete minimalno vremena, a spremićete kolač sa omiljenim sastojcima. Ne treba vam rerna, samo ringla da se skuva fil. Odličan je i kao posluženje za slavu, ali i za rođendan. 

Sastojci:

  • 500 g banana 
  • 200 g keksa 

Za fil:

  • 1,75 l mleka 
  • 300 g nutele 
  • 80 g brašna 
  • 80 g kukuruznog skroba 
  • 220 g šećera 
  • 1 kašika ekstrakta vanile 
  • 1 jaje 
  • 40 g kokosa 

Priprema:

Dno kalupa dimenzija 25x25 cm obložite pek papirom, pa na ivicu poređajte keks, zatim stavite bananu, keks, bananu i tako dok ne popunite kalup. U šerpu sipajte mleko, šećer, brašno, skrob, vanilu i jaje. Kuvajte dok se ne zgusne, uz konstatno mešanje. Pred kraj dodajte nutelu i mešajte dok se sve ne sjedini. Sipajte preko banana i keksa. Ostavite u frižideru 2 sata. Pospite kokosom. 

Izvor: Stvar ukusa