Čuveni italijnaki desert, tiramisu, sada u obliku palačinke, a svi znamo da su palačinke omiljena srpska poslastica koja ne samo da je ukusna nego je i jeftina. Ovo je desert koji se lako pravi, lepo izgleda i svima će se svideti. Ako volite italijanske poslastice onda obavezno probajte i pana kotu i kanoli

Sastojci:

Za palačinke:

  • 3 jajeta 
  • 300 ml mleka 
  • 200 g brašna 
  • 10 g vanilin šećera 
  • 15 g kakaoa 
  • prstohvat soli 
  • 1 kašičica ekstrakta vanile 

Za fil:

  • 250 g maskarpone sira 
  • 200 ml slatke pavlake 
  • 100 g šećera 
  • 1 kašičica ekstrakta vanile 
  • 150 g piškota 
  • 300 ml kafe

Priprema:

Umutite jaja sa vanilin šećerom i prstohvatom soli. Sipajte vanilu i mleko, promešajte i dodajte brašno i kakao. Sjedinite sve. Ispecite palačinke. Umutite maskarpone sa šećerom, pa dodajte slatku pavlaku i vanilu. Opet sjedinite mikserom. Uzmite palačinu, namažite fil po sredini. Napravite onako veći krug, pa stavite piškotu. Preklopite prvo stranice, pa urolajte. Ohladite u frižideru pola sata. 

Printscreen/YT/savurosTV Tiramisu palačinke

 Izvor: Stvar ukusa