Čuveni italijnaki desert, tiramisu, sada u obliku palačinke, a svi znamo da su palačinke omiljena srpska poslastica koja ne samo da je ukusna nego je i jeftina. Ovo je desert koji se lako pravi, lepo izgleda i svima će se svideti. Ako volite italijanske poslastice onda obavezno probajte i pana kotu i kanoli.
Sastojci:
Za palačinke:
- 3 jajeta
- 300 ml mleka
- 200 g brašna
- 10 g vanilin šećera
- 15 g kakaoa
- prstohvat soli
- 1 kašičica ekstrakta vanile
Za fil:
- 250 g maskarpone sira
- 200 ml slatke pavlake
- 100 g šećera
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 150 g piškota
- 300 ml kafe
Priprema:
Umutite jaja sa vanilin šećerom i prstohvatom soli. Sipajte vanilu i mleko, promešajte i dodajte brašno i kakao. Sjedinite sve. Ispecite palačinke. Umutite maskarpone sa šećerom, pa dodajte slatku pavlaku i vanilu. Opet sjedinite mikserom. Uzmite palačinu, namažite fil po sredini. Napravite onako veći krug, pa stavite piškotu. Preklopite prvo stranice, pa urolajte. Ohladite u frižideru pola sata.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus