Čuveni italijnaki desert, tiramisu, sada u obliku palačinke, a svi znamo da su palačinke omiljena srpska poslastica koja ne samo da je ukusna nego je i jeftina. Ovo je desert koji se lako pravi, lepo izgleda i svima će se svideti. Ako volite italijanske poslastice onda obavezno probajte i pana kotu i kanoli.
Sastojci:
Za palačinke:
- 3 jajeta
- 300 ml mleka
- 200 g brašna
- 10 g vanilin šećera
- 15 g kakaoa
- prstohvat soli
- 1 kašičica ekstrakta vanile
Za fil:
- 250 g maskarpone sira
- 200 ml slatke pavlake
- 100 g šećera
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 150 g piškota
- 300 ml kafe
Priprema:
Umutite jaja sa vanilin šećerom i prstohvatom soli. Sipajte vanilu i mleko, promešajte i dodajte brašno i kakao. Sjedinite sve. Ispecite palačinke. Umutite maskarpone sa šećerom, pa dodajte slatku pavlaku i vanilu. Opet sjedinite mikserom. Uzmite palačinu, namažite fil po sredini. Napravite onako veći krug, pa stavite piškotu. Preklopite prvo stranice, pa urolajte. Ohladite u frižideru pola sata.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem