Zimski period uvek je u znaku citrusa, posebno slasnih pomorandži koje svi uvek imaju u kući. Za pripremu ovog recepta biće vam potrebne svega dve pomorandže, malo piškota i mleka, a što je najbolje nema pečenja i brzo je spremna za posluživanje. Sigurno će vam gosti tražiti parče više, ali i recept kada probaju ovaj osvežavajući slatkiš.

Sastojci:

  • 150 g piškota
  • 2 pomorandže
  • 500 ml mleka
  • 150 g šećera
  • 1 žumance
  • 4 kašike kukuruznog skroba
  • 2 kašike brašna
  • 300 ml soka od narandže
  • kokos

Priprema:

U kalup prečnika 26 cm poređajte piškote koje ste prethodno potopili u mleko. Pomorandže sa korom isecite na kolutove, koje ćete potom prepoloviti i poređajte ih uspravno uz ivicu kalupa. U šerpu sipajte mleko, dodajte šećer, žumance, dve kašike skroba i 2 kašike brašna. Dobro promešajte i kuvajte na laganoj vatri dok se ne zgusne. Kada se malo prohladi fil prelijte preko piškota. U sok od pomorandže dodajte 50 g šećera i 2 kašike skroba, pa kuvajte dok ne dobijete gustu masu, koju ćete potom prelijti preko fila. Ravnomerno rasporedite. Tortu ostavite da se stegne u frižideru nekih sat vremena i potom uklonite kalup. Za ukrašavanje pospite malo kokosa odozgo.

Izvor: Stvar ukusa