Nikad jednostavnija torta sa kremastim filom, piškotama i ananasom. Za pravljenje će vam trebati 15 minuta, a ono što je takođe bitno je da uspeva i početnicima. Kada nemate previše vremena, a želite izvrstan slatkiš, piškote natopljenje sokom od ananasa i premažane vazdušastim filom su idealno rešenje.
Sastav:
- 300g piškota
- 140g ananasa iz konzerve
- 200ml slatke pavlake za šlag
- 125g maskarpone sira
- 150ml soka od narandže
- 2 kašike šećera
- 1 kašika kukuriznog skroba
Priprema:
U kalup prečnika 20cm poređajte piškote koje ste prethodno umočili u sok od ananasa. U posudu dodajte maskrapone i slatku pavlaku, pa mikserom sve umutite dok ne bude čvrsto. U smesu dodajte polovinu naseckanog ananasa, stavite preko piškota i ostavite da odstoji u frižideru. U drugoj posudi pomešajte šećer, kukuruzni skrob i sok od narandže. Sve dobro promešajte i kuvajte na tihoj vatri dok se ne zgusne. Kada se prohladi prelijte preko torte. Ostatak ananasa poređajte odozgo kao dekoraciju. Ostavite u frižideru na 2-3 sata, a potom skinite kalup.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus