Nikad jednostavnija torta sa kremastim filom, piškotama i ananasom. Za pravljenje će vam trebati 15 minuta, a ono što je takođe bitno je da uspeva i početnicima. Kada nemate previše vremena, a želite izvrstan slatkiš, piškote natopljenje sokom od ananasa i premažane vazdušastim filom su idealno rešenje.

Sastav:

  • 300g piškota
  • 140g ananasa iz konzerve
  • 200ml slatke pavlake za šlag
  • 125g maskarpone sira
  • 150ml soka od narandže
  • 2 kašike šećera
  • 1 kašika kukuriznog skroba

Priprema:

U kalup prečnika 20cm poređajte piškote koje ste prethodno umočili u sok od ananasa. U posudu dodajte maskrapone i slatku pavlaku, pa mikserom sve umutite dok ne bude čvrsto. U smesu dodajte polovinu naseckanog ananasa, stavite preko piškota i ostavite da odstoji u frižideru. U drugoj posudi pomešajte šećer, kukuruzni skrob i sok od narandže. Sve dobro promešajte i kuvajte na tihoj vatri dok se ne zgusne. Kada se prohladi prelijte preko torte. Ostatak ananasa poređajte odozgo kao dekoraciju. Ostavite u frižideru na 2-3 sata, a potom skinite kalup.