Ljubitelji slatkiša će se oduševiti ovim receptom. Nikad jednostavnija torta sa čokoladnim filom, piškotama i bananama. Za pravljenje će vam trebati nekih pola sata, a ono što je takođe bitno je da uspeva i početnicima. Kada nemate ideju šta da poslužite gositma mekane piškote natopljene mlekom, pa premazane čokoladnim filom su idealno rešenje. Banane daju osvežavajući ukus već odličnoj torti.
Sastojci:
- 400 g piškota
- 300 ml mleka
Za fil:
- 2 jajeta
- 175 g šećera
- 125 g brašna
- 8 g vanilin šećera
- 500 ml mleka
- 100 g bele čokolade
- 200 g nutele
- 100 g putera, sobne temperature
- 2 banane
Priprema:
Piškote umočite u mleko, pa poređajte kalup obložen providnom folijom. Obložite i ivice. Umutite jaja sa šećerom, pa dodajte vanilin šećer i brašno. Lepo sjedinite. Dobijenu smesu sipajte u mleko i kuvajte dok se ne zgusne. Pred kraj dodajte i belu čokoladu i mešajte dok se ne otopi. Ohladite na sobnoj temperaturi, pa dodajte puter i nutelu i umutite. Sipajte preko piškota polovinu fila, pa poređajte na vrh kolutove banane. Sipajte ostatak fila, pa poređajte još jedan red piškota. Stavite u frižider na 2 sata.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus