Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PROSTO KO PASULJ - PATIŠPANJ PUNJEN ČOKOLADOM: Kada ga presečete iscureće fil, ovo je torta koja se ne odbija 

Autor Sanja Belinić
Autor Sanja Belinić

Lako i brzo napravite mekani patišpanj punjen čokoladni filom.

Mekani patišpanj punjen čokoladom.png Izvor: Printscreen/YT/ Lecker mit Sophie Mayer

Ako volite čokoladu onda ne smete da preskočite ovu tortu. Mekani patišpanj napunjen istopljenom čokoladom je poslastica koja će probuditi sva vaša čula. Treba vam manje od sat vremena i za pripremu i za pečenje. Kombinacija za pravljenje ove torte ima milion. Možete da sipate prvo beli fil, pa čokoladu, pa crni fil. Da prošarate kao na slici, ili prvo crni pa beli. Izbora ima dosta, a na vama je da odlučite kako želite da izgleda. 

Sastojci:

  • 100 g šećera
  • 30 g kukuruznog skroba
  • 20 g kakaoa
  • 500 ml mleka
  • 60 g crne čokolade
  • 40 g putera

Za koru:

  • 3 jajeta 
  • 100 g šećera
  • 8 g vanilin šećera
  • 1/4 kašičice soli
  • 120 ml ulja
  • 150 ml mleka, sobne temperature
  • 15 g praška za pecivo
  • 240 g brašna
  • 15 g kakaoa
  • 1 kašika mleka

Možda će vas zanimati

Priprema: 

Šećer pomešajte sa prosejanim skrobom i kakaom. Sipajte mleko, promešajte i kuvajte dok se ne zgusne. Sve vreme mešajte, a zatim dodajte čokoladu, pa kad se otopi i puter. Kad se sve sjedinilo sklonite sa šporeta i ostavite da se ohladi. Umutite jaja sa šećerom. Polako dodajte vanilin šećer, so, mleko, ulje. Nemojte da prestajete da mutite. Zatim dodajte brašno i prašak za pecivo. Podelite smesu na 2 dela. U jedan deo dodajte prosejani kakao. Kalup nauljite i pospite brašnom. Zatim naizmenično sipajte crnu i belu smesu dok ne popunite dno. Sipajte ohlađeni fil koji ste prethodno malo umutili. Prošarajte belom smesom i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 20 minuta. 

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti