Ako volite čokoladu onda ne smete da preskočite ovu tortu. Mekani patišpanj napunjen istopljenom čokoladom je poslastica koja će probuditi sva vaša čula. Treba vam manje od sat vremena i za pripremu i za pečenje. Kombinacija za pravljenje ove torte ima milion. Možete da sipate prvo beli fil, pa čokoladu, pa crni fil. Da prošarate kao na slici, ili prvo crni pa beli. Izbora ima dosta, a na vama je da odlučite kako želite da izgleda.
Sastojci:
- 100 g šećera
- 30 g kukuruznog skroba
- 20 g kakaoa
- 500 ml mleka
- 60 g crne čokolade
- 40 g putera
Za koru:
- 3 jajeta
- 100 g šećera
- 8 g vanilin šećera
- 1/4 kašičice soli
- 120 ml ulja
- 150 ml mleka, sobne temperature
- 15 g praška za pecivo
- 240 g brašna
- 15 g kakaoa
- 1 kašika mleka
Priprema:
Šećer pomešajte sa prosejanim skrobom i kakaom. Sipajte mleko, promešajte i kuvajte dok se ne zgusne. Sve vreme mešajte, a zatim dodajte čokoladu, pa kad se otopi i puter. Kad se sve sjedinilo sklonite sa šporeta i ostavite da se ohladi. Umutite jaja sa šećerom. Polako dodajte vanilin šećer, so, mleko, ulje. Nemojte da prestajete da mutite. Zatim dodajte brašno i prašak za pecivo. Podelite smesu na 2 dela. U jedan deo dodajte prosejani kakao. Kalup nauljite i pospite brašnom. Zatim naizmenično sipajte crnu i belu smesu dok ne popunite dno. Sipajte ohlađeni fil koji ste prethodno malo umutili. Prošarajte belom smesom i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 20 minuta.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus