Ukolilo volite slatke pužiće sa džemom, ovaj recept je idealan za vas. Za pripremu ovog jednostavnog, a uskusnog slatkiša, potrebno vam je samo 1 jaje, a testo će biti toliko mekano, da se jednostavno tope u ustima.
Sastojci:
Za testo:
- 1 jaje
- 250 ml toplog mleka
- 7g suvog kvasca
- 8g vanilin šećera
- 3 kašike šećera
- 4 kašike ulja
- 500 g brašna
- 1 kašičica soli
- 40 g putera
- 2 kašike kukuruznog skroba
Za nadev:
- 150 grama džema od kajsija
- 60g sušenog grožđa
Priprema:
U činiju dodajte zagrejano mleko, zatim vanilin šećer i šećer, potom kvasac i ulje. Odvojte belance od žumanceta i u smesu dodajte samo belance. Sve dobro promešajte, pa potom dodajte brašno i malo soli. Smesu lagano umesite i po potrebi dodajte brašno dok ne dobijete homogenu smesu. Kda ste dobro umesili testo, pokrijte ga i ostavite da odstoji sat vremena. Podelite ga na sedan jednakih delova i svaku razvućite oklagijom. Nakon toga premažite puterom i pospite malo kukuriznog skroba. Ređajte jednu preko drugo neizmenično ih premazujući. Ostavite u frižideru na 10-ak minuta, a potom ih razvucite oklagijom u jednu celinu, koju ćete potom premazati džemom i posuti suvim grožđem. Uvijte kao za rolat i sve isecite na jednake delove i potom ih poređajte na pleh. Ostavite ih da odstoje 20-ak minuta, a potom ih premažite žumancem koje vam je ostalo. Pecite u zagrejanoj rerni na 170 stepeni nekih 20-25 minuta.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus