Točak torta je starinska poslastica koja se lako pravi. Za koru vam je potrebno samo jedno jaje i još par sastojka. Sjedinite ih i ispecite. Zatim premažite filom koji se pravi od pudinga od vanile i urolajte. Nikad jednostavniji recept koji će uspeti svakoj domaćici. 

Sastojci:

1 jaje
100 g šećera
1 vanilin šećer
150 ml mleka
50 ml ulja
4 kašike džema
230 g brašna
1 prašak za pecivo

Za fil:

1 l mleka
4 kašike šećera
1 kašika prah šećera
1 kašičica ekstrakta od vanile
4 pudinga od vanile
200 g maslaca
100 g pečenih oraha seckanih

Priprema:

Za fil: U mleko dodajte šećer i ekstrakt vanilie, kao i puding. Promešajte, pa kuvajte dok se ne zgusne, uz konstantno mešanje. Pokrijte folijom da se potpuno ohladi. Umutite maslac sa prah šećerom, pa sjedinite sa ohlađenim pudingom. Dodajte pola količine pečenih seckanih oraha i promešajte. 

Za koru: Umutite jaje sa šećerom, dodate vanilu, mleko, ulje, džem, brašno sa praškom za pecivo i izmešamo. Sipajte u veliki pleh koji ste obložili pek papirom. Pecite na 200°C i prohladite. Isecite na 3 jednake trake. Nafilujte traku i urolajte. Preostale dve trake nafilujte i obmotajte oko prve kore. Premažite celu tortu preostalim filom i pospite ostatkom oraha. Ostavite jedan dan u frižideru da upije. 

Izvor: bakinaidekinakuhinja