Prave zimske krofne sa jabukom od kojih će zamirisati cela kuća. Testo je predivno i mekano kao pena, a ne trebaju vam ni kvasac, ni jaja ni mleko. Peku se u rerni, pa ne morate da stojite pored šporeta i da pržite.
Sastojci:
- 1 jabuka
- oko 800 g brašna
- 40 g svežeg kvasca
- 2 kašičice šećera
- 2 kesice vanilin šećera
- 1/2 kašičice kurkume
- 100 ml ulja
- 350 ml mlake vode
- 1 kašičica soli
Još:
- šećer
- cimet
- orasi
Priprema:
Kvasa i šećer pomešajte sa mlakom vodom. Ostavite da nadođe. Zatim dodajte rendanu jabuku, ulje, vanilin šećer, kurkumu, promešajte, pa sipajte brašno i so. Umesite testo i ostavite da nadođe. Premesite, razvucite oklagijom, ne pretanko. Manjom čašicom vadite krofne, slažite na tepsiju i ostavite deset minuta da odstoje. Za to vreme uključite rernu na 200°C.
Krofne namažite uljem, poprskajte vodom, možete odozgo staviti malo šećera i cimeta. Pecite ih oko 20 minuta ili dok blago ne porumene. Vrele poprskajte vodom, uvaljajte u šećer, cimet i orahe.
Izvor: serpica
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem