Doručak ili večera za vaše najmilije koje možete poslužiti uz jogurt.
Sastojci:
500 g lisnatog testa
200 g sira ementalera
1 kašičica suvog biljnog začina
1 jaje za premazivanje
Priprema:
U posudu narendati ementaler, dodati suvi biljni začin i sve zajedno dobro promešati. Odmrznuto lisnato testo rastanjiti na veličinu 25x35 cm i premazati razmućenim jajetom, pa posuti sa polovinom sira i uviti u rolnu. Iseći je na 12 jednakih širokih krugova u obliku pužića i staviti na pobrašnjen pleh. Ponoviti postupak i sa drugim delom testa. Pužiće od lisnatog testa premazati razmućenim jajetom i staviti da se peče na 220°C oko 20 minuta.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus