Neobična pita koju će svi obožavati.

Poslužite je uz jogurt ili kiselo mleko.

Potrebno je:

200 g brašna

60 g margarina

so

Za nadev:

1 glavica crnog luka

1 čen belog luka

1 zelena paprika

1 kašika maslinovog ulja

2-3 paradajza

100 g dimnjene šunke

1 šaka maslina bez koštica

3 jajeta

3 kašike mleka

so

Priprema:

Margarin izmrviti sa brašnom i solju pa uz dodavanje hladne vode, zamesiti testo. Rastanjiti na okruglu ploču, pa njom obložiti okruglu modlu za voćne pite tako da testo ima rubove visoke 2 cm. Staviti u zagrejenu rernu i peći na 200 stepeni oko 10 minuta. U međuvremenu na ulju prodinstati isečen crni i beli luk zajedno sa isečenom paprikom i šunkom. Ovu masu rasporediti po polupečenom testu, paradajz iseći na

kocke pa ga staviti na pitu zajedno sa maslinama. Umutiti jaja sa mlekom, posoliti i time preliti nadev. Vratiti u rernu i peći jos oko 30 minuta. Pre serviranja iseći kao tortu.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu

Izvor: Stvar ukusa