Neobična pita koju će svi obožavati.
Poslužite je uz jogurt ili kiselo mleko.
Potrebno je:
200 g brašna
60 g margarina
so
1 glavica crnog luka
1 čen belog luka
1 zelena paprika
1 kašika maslinovog ulja
2-3 paradajza
100 g dimnjene šunke
1 šaka maslina bez koštica
3 jajeta
3 kašike mleka
so
Priprema:
Margarin izmrviti sa brašnom i solju pa uz dodavanje hladne vode, zamesiti testo. Rastanjiti na okruglu ploču, pa njom obložiti okruglu modlu za voćne pite tako da testo ima rubove visoke 2 cm. Staviti u zagrejenu rernu i peći na 200 stepeni oko 10 minuta. U međuvremenu na ulju prodinstati isečen crni i beli luk zajedno sa isečenom paprikom i šunkom. Ovu masu rasporediti po polupečenom testu, paradajz iseći na
kocke pa ga staviti na pitu zajedno sa maslinama. Umutiti jaja sa mlekom, posoliti i time preliti nadev. Vratiti u rernu i peći jos oko 30 minuta. Pre serviranja iseći kao tortu.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus