Kremasta torta bogatog ukusa sa nutelom i lešnicima će vas očarati na prvi zalogaj. Idealna je za svečane prilike poput praznika, slava, rođendana jer ima fenomenalan presek. Zato uživajte u pripremi recepta.

Sastojci:

Korica:

  • 2 jaja
  • 100g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • malo soli
  • 100ml ulja
  • 80ml mleka
  • 80g brašna
  • 50g mlevenih pečenih lešnika

 Nutela fil:

  • 250g maskarpone sira
  • 150g nutele
  • 150ml slatke pavlake
  • 1 kesica kremfixa

Beli fil:

  • 250g maskarpone sira
  • 150g belog lešnik krema 
  • 150ml slatke pavlake
  • 1 kesica kremfixa

Ganaš:

  • 150g mlečne čokolade
  •  70ml slatke pavlake

Priprema:

Mikserom umutiti jaja, šećer, vanilin šećer i so. Mutiti par minuta, smesa treba da postane svetlo žuta i da se udvostruči. Zatim dodati mleko i ulje, opet umutiti. Pomešati brašno i lešnike, dodati u smesu i polako umešati. Smesu sipati u kalup obložen pek papirom prečnika 20cm i peći 20ak minuta na 180 stepeni.

Nakon pečenja ostaviti koricu da se ohladi u potpunosti. Zatim je preseći horizontalno na 2 dela.

Za nutela fil mikserom umutiti maskarpone i nutelu. U zasebnoj posudi umutiti slatku pavlaku i kremfix, paziti da se ne premuti. Špatulom lagano spojiti oba fila i raditi pažljivo da se sve lepo sjedini. Ukoliko se koristi biljna slatka pavlaka, ona ne mora zasebno da se umuti već može odmah da se ulije u nutelu i maskarpone pa zajedno da se muti. Beli fil pripremiti na isti način kao fil sa nutelom.

Kada je sve spremno ide slaganje: korica-nutela fil-korica-beli fil. Tortu odložiti u frižider na 3h, nakon toga skinuti prsten, napraviti ganaš: zagrejati čokoladu sa slatkom pavlakom, mešati i grejati dok se ne sjedini. Ganaš rasporediti na površini torte. Ukrasiti po želji i odložiti još jednom u frižider da se ganaš stegne.

Izvor: Slatka domaćica