Šturdlice punjenje orasima i džemom ili nutelom se prave očas posla i ne morate da čekate da testo nadođe. Umesite, podelite i u jedan dodajte kakao. Od jednog testa ste dobili 2 vrste fantastičnih štrudlica koje će se odmah razgrabiti.
Sastojci:
- 250 g margarina ili maslaca
- 200 g kisele pavlake
- 10 g vanilin šećera
- 500-550 g brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 2 kašičice kakao praha
Za punjenje:
- 10 kašika džema sa 100 g mlevenih oraha ili lešnika
- oko 200-300 g nutele ili eurokrema
Priprema:
Izmešajte omekšali margarin sa pavlakom i vanilom. Dodajte brašno i prašak za pecivo. Zamesite testo, podelite ga na dva dela. U jedan deo stavite kakao. Razvucite testo, isecite trake širine 6 cm, na sredinu svake trake stavite fil, podignite krajeve testa i pritisnite prstima da se prilepe. Tako uradite sa oba testa. U belo testo ide fil od oraha i džema, a u crno testo nutela ili eurokrem. Slažite na tespiju, potom isecite štrudlice da budu dužine 5 cm. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 20 minuta. Pospite šećerom u prahu.
Izvor: serpica
Koliko tačno soli se stavlja u bure kada se kiseli kupus?
Najbolji recept za kiseli kupus - sa suvim mesom, slaninom i šljivama
3 najbolja i najbrža recepta za pripremu šarana za Svetog Luku
Kiš loren - najbolja francuska pita sa slanininom i sirom
Održan treći Maxi nacionalni festival hrane: Proizvođači iz cele Srbije izložili širok spektar voća i povrća