Šturdlice punjenje orasima i džemom ili nutelom se prave očas posla i ne morate da čekate da testo nadođe. Umesite, podelite i u jedan dodajte kakao. Od jednog testa ste dobili 2 vrste fantastičnih štrudlica koje će se odmah razgrabiti. 

Sastojci:

  • 250 g margarina ili maslaca
  • 200 g kisele pavlake
  • 10 g vanilin šećera 
  • 500-550 g  brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 2 kašičice kakao praha

Za punjenje:

  • 10 kašika džema sa 100 g mlevenih oraha ili lešnika 
  • oko 200-300 g nutele ili eurokrema

Priprema:

Izmešajte omekšali margarin sa pavlakom i vanilom. Dodajte brašno i prašak za pecivo. Zamesite testo, podelite ga na dva dela. U jedan deo stavite kakao. Razvucite testo, isecite trake širine 6 cm, na sredinu svake trake stavite fil, podignite krajeve testa i pritisnite prstima da se prilepe. Tako uradite sa oba testa. U belo testo ide fil od oraha i džema, a u crno testo nutela ili eurokrem. Slažite na tespiju, potom isecite štrudlice da budu dužine 5 cm. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 20 minuta. Pospite šećerom u prahu. 

Izvor: serpica