Ćušpajz je super izbor jela ako postite, ali i ako želite lagani obrok bez mesa. Ovo jelo je prilog, ali od davnina se služio i kao glavno jelo. Jedno od omiljenih i jednostavnih jela na kašiku možete da spremate u toku Božićnog posta. Isprobajte baka Jelin recept i napravite ručak za celu porodicu. Možete da poslužite sa posnim zemičkama.
Sastojci:
- 2 crna luka
- 4-5 svežih ili smrznutih paprika
- 2 šargarepe
- 2 sveža ili iz flaše paradajza
- 4 krompira
- 3 čena belog luka
- celerov list
- lovorov list, suvi začin, so, biber
- crvena mlevena paprika
- peršun
Priprema:
Luk isecite na rezance kao i papriku. Šargarepu i krompir na krugove. Paradajz ogulite, pa isecite na kocke. Izdinstajte luk, dodajte papriku, šargarepu i na kraju seckani beli luk. Začinite mlevenu crvenu papriku. Dinstajte još malo. Ubacite krompir i nalijte vode da ogrezne i kuvajte dok ne bude gotov. Dodajte paradajz i krčkajte još malo. Umutite 1 kašičicu kukuruznog skroba sa malo vode i dodajte u ćuspajz. Na kraju dodajte celerov list i peršun, suvi začin ili samo soli i malo bibera.
Izvor: bakinaidekinakuhinja
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus