Ćušpajz je super izbor jela ako postite, ali i ako želite lagani obrok bez mesa. Ovo jelo je prilog, ali od davnina se služio i kao glavno jelo. Jedno od omiljenih i jednostavnih jela na kašiku možete da spremate u toku Božićnog posta. Isprobajte baka Jelin recept i napravite ručak za celu porodicu. Možete da poslužite sa posnim zemičkama

Sastojci:

  • 2 crna luka
  • 4-5 svežih ili smrznutih paprika
  • 2 šargarepe
  • 2 sveža ili iz flaše paradajza
  • 4 krompira
  • 3 čena belog luka
  • celerov list
  • lovorov list, suvi začin, so, biber
  • crvena mlevena paprika
  • peršun

Priprema:

Luk isecite na rezance kao i papriku. Šargarepu i krompir na krugove. Paradajz ogulite, pa isecite na kocke. Izdinstajte luk, dodajte papriku, šargarepu i na kraju seckani beli luk. Začinite mlevenu crvenu papriku. Dinstajte još malo. Ubacite krompir i nalijte vode da ogrezne i kuvajte dok ne bude gotov. Dodajte paradajz i krčkajte još malo. Umutite 1 kašičicu kukuruznog skroba sa malo vode i dodajte u ćuspajz. Na kraju dodajte celerov list i peršun, suvi začin ili samo soli i malo bibera. 

Izvor: bakinaidekinakuhinja