Ćušpajz je jedno od najstarijih jela na kašiku i sprema se na razne načine. Isprobajte ovaj recept sa piletinom, blitvom i krompirom.
Sastojci:
- 1 kg piletine
- 2 kg krompira
- 2 glavice crvenog luka
- 1 čen belog luka
- 1 kg blitve
- 1 šargarepa
- suvi biljni začin, biber
- peršun
- bosiljak
- 1 kašika crvene slatke paprike
Priprema:
Meso operite i izrežite na kockice. Prodinstajte iseckani crveni i beli luk. Blitvu isitnite u blenderu. Možete da koristite i smrznutu. Kada luk malo omekša, dodajte blitvu i šargarepu iseckanu na kockice, zatim meso, pa začinite. Dinstajte sve skupa nekih pola sata i sipajte vodu povremeno. Dodajte krompir isečen na kockice. Možete pustiti da se samo zgusne ili dodajte zapršku, po želji.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: recepti.com
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem