Ćušpajz je jedno od najstarijih jela na kašiku i sprema se na razne načine. Isprobajte ovaj recept sa piletinom, blitvom i krompirom.

Sastojci:

  • 1 kg piletine
  • 2 kg krompira
  • 2 glavice crvenog luka
  • 1 čen belog luka
  • 1 kg blitve
  • 1 šargarepa
  • suvi biljni začin, biber
  • peršun
  • bosiljak
  • 1 kašika crvene slatke paprike

Priprema:

Meso operite i izrežite na kockice. Prodinstajte iseckani crveni i beli luk. Blitvu isitnite u blenderu. Možete da koristite i smrznutu. Kada luk malo omekša, dodajte blitvu i šargarepu iseckanu na kockice, zatim meso, pa začinite. Dinstajte sve skupa nekih pola sata i sipajte vodu povremeno. Dodajte krompir isečen na kockice. Možete pustiti da se samo zgusne ili dodajte zapršku, po želji.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: recepti.com