Ono što ovom paprikašu daje odličan ukus, jesu začini. Ali ako niste ljubitelji pikantne hrane slobodno izbacite ljutu alevu papriku.

Sastojci:

  • 6 većih glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 2 šargarepe
  • 2 paradajza
  • 2 babure
  • 3-4 krompira
  • ljuta mlevena paprika po ukusu
  • supena kašika masti ili ulja
  • 1 kg svinjskog mesa od plećke
  • ½ kg junećeg mesa od plećke
  • so, biber, suvi biljni začin, mlevena crvena paprika paprika

Priprema:

Iseckajte na kockice luk, šargarepu, papriku, meso, paradajz i krompir. U origalnom receptu trebalo bi da mast ili ulje zagrejete u kotliću, ali to možete da uradite i u dubljoj šerpi. U šerpu stavite luk, šargarepu, papriku i paradajz i dinstajte na laganoj vatri uz stalno mešanje sve dok ne dobije smeđu boju. Kada je to gotovo, dodajte iseckano meso, ali prvo ubacite junetinu, a oko 15 minuta kasnije i svinjetinu. Sve to mešajte bez dodavanja vode, sve dok svinjsko meso ne poprimi belu boju. Kada se to dogodi, posolite, pobiberite, dodajte i malo suvog biljnog začina, pa sve to prelijte sa oko 2 l vode i kuvajte na laganoj vatri, dok meso ne počne da omekšava. U tom trenutku u paprikaš stavite krompir i mlevenu crvenu papriku (slatku, ljutu, obe, kako vam odgovara), pa kuvajte dok krompir skroz ne omekne.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: srbijuvolimo