Ono što ovom paprikašu daje odličan ukus, jesu začini. Ali ako niste ljubitelji pikantne hrane slobodno izbacite ljutu alevu papriku.
Sastojci:
- 6 većih glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 2 šargarepe
- 2 paradajza
- 2 babure
- 3-4 krompira
- ljuta mlevena paprika po ukusu
- supena kašika masti ili ulja
- 1 kg svinjskog mesa od plećke
- ½ kg junećeg mesa od plećke
- so, biber, suvi biljni začin, mlevena crvena paprika paprika
Priprema:
Iseckajte na kockice luk, šargarepu, papriku, meso, paradajz i krompir. U origalnom receptu trebalo bi da mast ili ulje zagrejete u kotliću, ali to možete da uradite i u dubljoj šerpi. U šerpu stavite luk, šargarepu, papriku i paradajz i dinstajte na laganoj vatri uz stalno mešanje sve dok ne dobije smeđu boju. Kada je to gotovo, dodajte iseckano meso, ali prvo ubacite junetinu, a oko 15 minuta kasnije i svinjetinu. Sve to mešajte bez dodavanja vode, sve dok svinjsko meso ne poprimi belu boju. Kada se to dogodi, posolite, pobiberite, dodajte i malo suvog biljnog začina, pa sve to prelijte sa oko 2 l vode i kuvajte na laganoj vatri, dok meso ne počne da omekšava. U tom trenutku u paprikaš stavite krompir i mlevenu crvenu papriku (slatku, ljutu, obe, kako vam odgovara), pa kuvajte dok krompir skroz ne omekne.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem