Prelepa čokoladna torta sa keksom koja se ne peče je odlična za razne proslave. Može da se napravi kao posna i mrsna varijanta. Napravite puding od vanile, dodajte čokoladu i ređajte red keksa, pa red fila i tako dok ne utrošite sve sastojke. Dekorišite je šlagom i šarenim mrvicama. Napravićete je za pola sata, ali morate da je ostavite najmanje 3 sata u frižideru.  

Sastojci:

  • 1 l ovsenog mleka 
  • 160 g pudinga od vanile 
  • 9 kašiku šećera
  • 1 kašičica ekstrakta vanile (ili 10 g vaniln šećera)
  • 200 g čokolade
  • 150 g margarina
  • 350 g keksa
  • 1 kesice nes kafe
  • 280 ml tople vode

Za dekoraciju:

  • 150 g šlaga
  • 300 ml kisele vode
  • boja za kolače 

Priprema:

Stavite 750 ml mleka da se kuva. Puding sjedinite sa šećerom, aromom vanile i 250 ml mleka. U provrelo mleko dodajte smesu sa pudingom i kuvajte dok se puding ne zgusne, uz mešanje. Sklonite sa ringle, pa dodajte čokoladu. Dobro promešajte da se čokolada istopi. Prekrijte puding i ostavite da se ohladi. Zatim dodajte margarin, pa umutite dok se sastojci ne sjedine. Umutite nes kafu sa vodom (po želji dodajte šećer). Keks umačite u kafu i ređajte na dno kalupa prečnika 23 cm. Preko stavite 9 kašika fila i poravanjate. Postupak ponovite jos 2x. Tortu ostavite najmanje tri sata u frižideru, a najbolje preko noći. Izvadite tortu iz kalupa i dekorišite.

Izvor: cooking