Ukusna i kremasta čorba od karfiola biće odlična uvertira vašem ručku. Možete je jesti uz hleb kao obrok ili poslužiti pre glavnog jela. Toliko je ukusna da ćete smazati pun tanjir.
Sastojci:
- 600 g karfiola
- 200 g šargarepe
- 1 čen belog luka
- 1 crni luk
- 300 g krompira
- peršun
- 100 ml neutralne pavlake
- 1 kašika maslinovog ulja (može bilo koje ulje)
- malo tucane ljute paprike (ne mora)
- biber, so
Priprema:
Ogulite i operite povrće, u šerpu stavite cele krompire, šargarepu, luk, beli luk, karfiol iskidajte na manje komade. Prelijte sa oko dve litre vode i kuvajte dok ne omekša. Krompir i šargarepu izvadite, modlicama pravite oblike. Ostatke povrća vratite u šerpu i štapnim mikserom izmiksajte. Vratite na ringlu i kuvajte još pet minuta. U toku kuvanja dodajte neutralnu pavlaku, maslinovo ulje, so, biber, peršun.
Dekorativno povrće ubacite pred samo posluženje. Uz ovu čorbu ako volite poslužite kriške limuna. Prijatno!
Izvor: Serpica.net
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem