Ukusna i kremasta čorba od karfiola biće odlična uvertira vašem ručku. Možete je jesti uz hleb kao obrok ili poslužiti pre glavnog jela. Toliko je ukusna da ćete smazati pun tanjir.

Sastojci:

  • 600 g karfiola
  • 200 g šargarepe
  • 1 čen belog luka
  • 1 crni luk
  • 300 g krompira
  •  peršun
  • 100 ml neutralne pavlake
  • 1 kašika maslinovog ulja (može bilo koje ulje)
  • malo tucane ljute paprike (ne mora)
  • biber, so

Priprema:

Ogulite i operite povrće, u šerpu stavite cele krompire, šargarepu, luk, beli luk, karfiol iskidajte na manje komade. Prelijte sa oko dve litre vode i kuvajte dok ne omekša. Krompir i šargarepu izvadite, modlicama pravite oblike. Ostatke povrća vratite u šerpu i štapnim mikserom izmiksajte. Vratite na ringlu i kuvajte još pet minuta. U toku kuvanja dodajte neutralnu pavlaku, maslinovo ulje, so, biber, peršun.
Dekorativno povrće ubacite pred samo posluženje. Uz ovu čorbu ako volite poslužite kriške limuna. Prijatno!

Izvor: Serpica.net