Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PARADAJZ ČORBA ZA PRAVE GURMANE: Zbog jednog trika ukusnija je od svih koje ste probali do sada, a priprema se lako!

Pročitajte recept za čorbu od pečenog paradajza!

 paradajz corba.jpg Izvor: YouTube/DonalSkehan

Čorba od paradajza je zdrava, puna antioksidanata, ukusna i potpuno prilagodljiva vašem ukusu. Uz razne dodatke, postaje još bogatija i aromatičnija!

Ako ste se "umorili" od praznične hrane, počastite se paradajz čorbom koja će vas ugrejati i blagotvorno uticati na sistem za varenje. Pravi se kraće od sat vremena, a ovakvu još niste probali - začini joj daju poseban šmek, a pečenje paradajza još intenzivniju aromu!

Možda će vas zanimati

Sastojci:

Kilogram paradajza
2 čena belog luka
2 stabljike svežeg celera
1 manja glavica crnog luka
Maslinovo ulje
Goveđa kocka za supu
Tucana ljuta paprika
Majčina dušica
So, biber

Priprema:

Paradajz isecite na krupne komade, poređajte u pleh, prelijte maslinovim uljem i dobro začinite solju i biberom. Zapecite u rerni zagrejanoj na 200 oko 12 minuta.

Za to vreme, u šerpi propržite seckani celec, crni i beli luk. Kocku rastvorite u 700ml tople vode, pa zalijte povrće. Ubacite pečeni paradajz, začinite obilno majčinom dušicom i tucanom paprikom, pa pustite da provri. Potom usitnite u blenderu do željene gustine i poslužite sa kiselom pavlakom.

Nemate vremena da pečete paradajz? Onda pročitajte najbrži recept za paradajz čorbu sa testeninom!

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte i ovo

Više na ovu temu

Tagovi

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti