Čorba od paradajza je zdrava, puna antioksidanata, ukusna i potpuno prilagodljiva vašem ukusu. Uz razne dodatke, postaje još bogatija i aromatičnija!
Ako ste se "umorili" od praznične hrane, počastite se paradajz čorbom koja će vas ugrejati i blagotvorno uticati na sistem za varenje. Pravi se kraće od sat vremena, a ovakvu još niste probali - začini joj daju poseban šmek, a pečenje paradajza još intenzivniju aromu!
Sastojci:
Kilogram paradajza
2 čena belog luka
2 stabljike svežeg celera
1 manja glavica crnog luka
Maslinovo ulje
Goveđa kocka za supu
Tucana ljuta paprika
Majčina dušica
So, biber
Priprema:
Paradajz isecite na krupne komade, poređajte u pleh, prelijte maslinovim uljem i dobro začinite solju i biberom. Zapecite u rerni zagrejanoj na 200 oko 12 minuta.
Za to vreme, u šerpi propržite seckani celec, crni i beli luk. Kocku rastvorite u 700ml tople vode, pa zalijte povrće. Ubacite pečeni paradajz, začinite obilno majčinom dušicom i tucanom paprikom, pa pustite da provri. Potom usitnite u blenderu do željene gustine i poslužite sa kiselom pavlakom.
Nemate vremena da pečete paradajz? Onda pročitajte najbrži recept za paradajz čorbu sa testeninom!
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus