Ako vam dolaze gosti za Novu godinu, servirajte im ovaj neobični tart za predjelo! Svi će se pitati kako ste ga napravili, a zapravo je jednostavno, ima samo nekoliko sastojaka.
Glavni sastojci su lisnato testo, kruške i bri sir koji se odlično slaže s voćem, a caka je u tome kako ćete sve to poređati, izgledaće kao iz najboljeg restorana!
Sastojci:
Pakovanje lisnatog testa
150 grama bri sira
200 grama kačkavalja
2 velike kruške
1 crveni luk
Sveža majčina dušica
Malo limunovog soka
1 jaje
Priprema:
Rernu zagrejte na 220 stepeni, lisnato testo razvaljajte tako da bude debelo kao prst. Kruške dobro operite, otklonite semenke i peteljku, pa isecite na tanke kriške. Poprskajte ih limunovim sokom da ne bi potamnele.
Bri sir otopite malo u mikrotalasnoj, ili pažljivo na ringli, uz dodatak malo mleka. Dodajte mu rendani kačkavalj i mešavinom sira premažite lisnato testo. Poređajte listiće kruške, odozgo stavite rebarca crnog luka i majčinu dušicu, premažite ivice jajetom pa pecite u rerni oko 35 minuta, ili dok se testo ne razlista i porumeni.
Ako volite ovakve recepte, predlažemo vam i tart od bele čokolade za desert!
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus