Evo kako se pravi sos od senfa koji ide uz svaku vrstu mesa!

Ako ste pekli meso za praznike, predlažemo vam ovaj ukusni sos od senfa! Obično se služi uz prasetinu, ali je toliko ukusan i prilagodljiv da ga možete staviti i na pečeno pile ili komad govedine.
Tajna je u pikantnom sastojku koji se slaže uz sve - senfu! Ovaj sos ima samo nekoliko sastojaka, i biće brzo gotov. Možete da ga napravite i nakon što već par dana jedete pečeno meso i malo se prosušilo, pa želite da ga osvežite i učinite još ukusnijim.
Sastojci:
200 mililitara pavlake za kuvanje
Kašika senfa sa zrnima
Kašika običnog senfa
2 kašike peršuna
So, biber
Priprema:
Zagrejte pavlaku u šerpici, dodajte senf i dobro izmešajte. Sos ne treba da proključa, ali bi trebalo da se zagreje skoro do tačke ključanja. Čim se to dogodi, sklonite sa šporeta, umešajte sveži seckani peršun i po ukusu začinite solju i biberom.
Ako volite jela u sosu, ne propustite recept za šnicle u sosu od luka!
Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.