Ako ste pekli meso za praznike, predlažemo vam ovaj ukusni sos od senfa! Obično se služi uz prasetinu, ali je toliko ukusan i prilagodljiv da ga možete staviti i na pečeno pile ili komad govedine.
Tajna je u pikantnom sastojku koji se slaže uz sve - senfu! Ovaj sos ima samo nekoliko sastojaka, i biće brzo gotov. Možete da ga napravite i nakon što već par dana jedete pečeno meso i malo se prosušilo, pa želite da ga osvežite i učinite još ukusnijim.
Sastojci:
200 mililitara pavlake za kuvanje
Kašika senfa sa zrnima
Kašika običnog senfa
2 kašike peršuna
So, biber
Priprema:
Zagrejte pavlaku u šerpici, dodajte senf i dobro izmešajte. Sos ne treba da proključa, ali bi trebalo da se zagreje skoro do tačke ključanja. Čim se to dogodi, sklonite sa šporeta, umešajte sveži seckani peršun i po ukusu začinite solju i biberom.
Ako volite jela u sosu, ne propustite recept za šnicle u sosu od luka!
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem