Iskoristite parizer i sir da napravite zanimljivo predjelo oko kojeg će se gosti otimati. Lisnato testo premažite fenomenalnim filom, pa urolajte. Ovakav rolat niste imali prilike da jedete ni vi ni gosti. Ne morate samo kao slavsko posluženje da koristite, nego i ako vam se jede ukusna večera.
Ako više volite slate rolate onda obavezno isprobajte kinder bueno ili tiramisu.
Sastojci:
- 200 g lisnatog testa
- 150 g parizera
- 150 g tvrdog sira
- 150 g krompira
- 30 g majoneza
- 1 jaje
- 1 kašičica začinske paprike
Priprema:
Izrendajte parizer, krompir i sir, pa pomešajte i dodajte majonez. Sve lepo sjedinite, pa stavite na razvučeno lisnato testo. Tamo gde nema fila premažite vodom, pa urolajte. Zatvorite ivice, stavite na pleh obložen pek papirom. Ceo rolat premažite umućenim jajetom i pospite začinskom paprikom. Pecite na 180°C oko 30 minuta.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus