Piletina punjena kuvanim jajima i sirom je zanimljivo predjelo koje će ulepašti svaku slavsku trpezu. Umesto standradnih sitnih zalogaja pripremite ovo lako i jednostavno jelo fantastičnog ukusa. Sigurni smo da će gosti biti oduševljeni, a možete da poslužite sa mimozom ili nekom drugom kremastom salatom

Sastojci:

  • 700 g pilećeg filea 
  • 2 kašičice začina za piletinu 
  • 1 kašika ulja 

Za punjenje:

  • 1 kuvano jaje 
  • 50 g sira 
  • 1/2 paradajza 
  • 2 mlada luka 
  • malo peršuna 
  • 2 kašike majoneza 

Priprema:

Piletinu isecite na tanje trake, pa začinite začinom za piletinu i uljem. Posolite ako želite. Kratko marinirajte, pa onda namotajte piletunu na kalup. Bilo bi idealno ako imate metalne kalupe za kanole. Stavite na pleh obložen pek papirom. Pecite na 180°C oko 25 minuta. Kuvano jaje i sir izrendajte, a paradajz, luk i peršun sitno iseckajte. Pomešajte sa majonezom i punite meso.