Slane torte svi obožavaju jer ne samo da se lako prave, nego su i dekorativne, ali i jako ukusne. Nemaju kore koje moraju da se peku nego se prave uglavnom od tosta hleba. Ako vam se ne dopada nekam namirnica koja se koristi, možete slobodno da je zamenite sa nekom koju volite više ili vam je praktičnija. Takođe, umesto kupovnog možete da koristite domaći majonez, a isto tako i krem sir.
Sastojci:
- tost hleb
- 350 g majoneza
- 1 kašičica peršuna
- zelene masline bez koštica
- mešana salata
- 250 g dimljenog lososa
- 160 g tunjevine u ulju (dobro oceđene)
- čeri paradajz
- 50 g krem sira
Priprema:
U prvih 100 g majoneza sipajte dobro oceđenu tunjevinu i seckani peršun, u drugih 100 g sipajte zelenu salatu, a u trećih 100 g sipajte losos i seckani čeri. Smesu sa salatom podelite na 2 jednaka dela. Uzmite 3 kriške tost hleba (bez korice) i poređajte jednu do druge, premažite sa smesom od tunjevine, zatim preko još tri parčeta hleba, pa smesa sa salatom (polovina), tri parčeta hleba, a zatim smesa sa lososom. Zatim opet tri parčeta hleba i smesa sa salatom i seckani čeri. Još jedan red hleba, pa umotajte u providnu foliju i stavite u frižider na sat vremena. Premažite sa preostalim majonezom (50 g) koji ste pomešali sa krem sirom. Premažite tortu i ukrasite dimljenim lososom i seckanim maslinama.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus