Svi se radujemo praznicima, jer tada kitimo jelku, dobijamo poklone, a napolju ima snega. Takođe, možemo da uživamo u toplini svog doma pored prelepo dekorisane jelke sa čašom kuvanog vina. Ali, ono čemu treba da posvetimo pažnju je i novogodišnja trpeza. Ako slavite kod kuće i dolaze vam prijatelji potrudite se da pokažete koliko ste kreativni tako što ćete poslužiti predjelo koje će sve raspametiti.
Sastojci:
- krastavac
- čeri paradajz
- krem sir
- tvrdi sir
- crni susam
Priprema:
Paradajz presecite na pola, a krem sir sipajte u špric za dekoraciju, pa sipajte malo na polovinu paradajza. Nečim manjim okruglim isecite sir i stavite preko. Susam neka posluži kao oči. Opet špricom napravite manji krug preko i stavite drugu polovinu paradajza.
Pola krastavca isecite na deblje kolutove, a na drugu polovinu ljuštilicom isecite baš tanko. Od jednog tankog parčeta napravite jelku, pa ubodite čačkalicom. Sa tom čačkalicom stavite na deblji kolut. Pogledajte video za više detalja.
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno