Svi se radujemo praznicima, jer tada kitimo jelku, dobijamo poklone, a napolju ima snega. Takođe, možemo da uživamo u toplini svog doma pored prelepo dekorisane jelke sa čašom kuvanog vina. Ali, ono čemu treba da posvetimo pažnju je i novogodišnja trpeza. Ako slavite kod kuće i dolaze vam prijatelji potrudite se da pokažete koliko ste kreativni tako što ćete poslužiti predjelo koje će sve raspametiti. 

Sastojci: 

  • krastavac
  • čeri paradajz 
  • krem sir 
  • tvrdi sir 
  • crni susam 

Priprema:

Paradajz presecite na pola, a krem sir sipajte u špric za dekoraciju, pa sipajte malo na polovinu paradajza. Nečim manjim okruglim isecite sir i stavite preko. Susam neka posluži kao oči. Opet špricom napravite manji krug preko i stavite drugu polovinu paradajza. 

Pola krastavca isecite na deblje kolutove, a na drugu polovinu ljuštilicom isecite baš tanko. Od jednog tankog parčeta napravite jelku, pa ubodite čačkalicom. Sa tom čačkalicom stavite na deblji kolut. Pogledajte video za više detalja.