Svi se radujemo praznicima, jer tada kitimo jelku, dobijamo poklone, a napolju ima snega. Takođe, možemo da uživamo u toplini svog doma pored prelepo dekorisane jelke sa čašom kuvanog vina. Ali, ono čemu treba da posvetimo pažnju je i novogodišnja trpeza. Ako slavite kod kuće i dolaze vam prijatelji potrudite se da pokažete koliko ste kreativni tako što ćete poslužiti predjelo koje će sve raspametiti.
Sastojci:
- krastavac
- čeri paradajz
- krem sir
- tvrdi sir
- crni susam
Priprema:
Paradajz presecite na pola, a krem sir sipajte u špric za dekoraciju, pa sipajte malo na polovinu paradajza. Nečim manjim okruglim isecite sir i stavite preko. Susam neka posluži kao oči. Opet špricom napravite manji krug preko i stavite drugu polovinu paradajza.
Pola krastavca isecite na deblje kolutove, a na drugu polovinu ljuštilicom isecite baš tanko. Od jednog tankog parčeta napravite jelku, pa ubodite čačkalicom. Sa tom čačkalicom stavite na deblji kolut. Pogledajte video za više detalja.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus