Ćufte u paradajz sosu ili zapečene u rerni u belom sosu pravite često, a sada isprobajte da ih napravite u lisnatom testu. Od sastojaka koje uglavnom imate u špajzu napravite ćufte koje ćete staviti u testo, a zatim posuti sirom. Kada se zapeku dobijete hrskavo testo, a onda presčete i imate mekano meso i sir koji se topi. Kombinacija kojoj ćete se često vraćati kada jednom probate.
Sastojci:
- 300 g lisnatog testa
- 25 ml paradajz sosa
- 250 g mlevenog mesa
- 1 crni luk
- 2 jaje
- 25 g prezli
- 50 g tvrdog sira
Priprema:
U mleveno meso dodajte prezle, so, biber, 1 jaje i seckani crni luk. Sve to lepo sjedinite. Nauljite ruke i napravite ćufte. Lisnato testo razvucite, pa sa pobrašnjenom čašom napravite kružne oblike. Zatim uzmite manju čašu i u nekoliko krugova utisnite manju, treba da dobijete oblik prstena. Pleh obložite pek papirom, pa poređajte pune krugove testa. Premažite umućenim jajetom, pa stavite prsten od testa, premažite jajetom, pa stavite još jedan. Unutra sipajte kašičicu paradajz sosa, pa preko ćuftu. Tako sve poređajte, pa premažite testo jajetom i preko mesa stavite rendani sir. Pecite na 180°C oko 25 minuta.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus