Ćufte u paradajz sosu ili zapečene u rerni u belom sosu pravite često, a sada isprobajte da ih napravite u lisnatom testu. Od sastojaka koje uglavnom imate u špajzu napravite ćufte koje ćete staviti u testo, a zatim posuti sirom. Kada se zapeku dobijete hrskavo testo, a onda presčete i imate mekano meso i sir koji se topi. Kombinacija kojoj ćete se često vraćati kada jednom probate. 

Sastojci:

  • 300 g lisnatog testa 
  • 25 ml paradajz sosa 
  • 250 g mlevenog mesa 
  • 1 crni luk 
  • 2 jaje 
  • 25 g prezli 
  • 50 g tvrdog sira 

Priprema:

U mleveno meso dodajte prezle, so, biber, 1 jaje i seckani crni luk. Sve to lepo sjedinite. Nauljite ruke i napravite ćufte. Lisnato testo razvucite, pa sa pobrašnjenom čašom napravite kružne oblike. Zatim uzmite manju čašu i u nekoliko krugova utisnite manju, treba da dobijete oblik prstena. Pleh obložite pek papirom, pa poređajte pune krugove testa. Premažite umućenim jajetom, pa stavite prsten od testa, premažite jajetom, pa stavite još jedan. Unutra sipajte kašičicu paradajz sosa, pa preko ćuftu. Tako sve poređajte, pa premažite testo jajetom i preko mesa stavite rendani sir. Pecite na 180°C oko 25 minuta.