Italijani nam nude veliki izbor umaka koje možemo da koristimo u raznim prilikama. Jedan od najpoznatijih je pesto sos, ali od sličnih sastojaka možete da napravite od tikvica, brokolija... Fantastičnog ukusa možete da prelivate testeninu, možete da služite sa pohovanom piletinom, ali i kao odličan preliv za salatu... Takođe, ako volite bruskete onda probajte da ih premažete pestom od brokolija.
Sastojci:
- 300 g brokolija
- 20 g bosiljka
- 1 čen belog luka
- 40 g oraha ili pinjola
- 2 kašike limunovog soka
- 80 ml maslinovog ulja
- 20 g parmezana
Priprema:
Kratko blanširajte brokoli, pa ga ubacite u hladnu vodu. Sve sastojke sipajte u blender i napravite kašastu smesu.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem