Italijani nam nude veliki izbor umaka koje možemo da koristimo u raznim prilikama. Jedan od najpoznatijih je pesto sos, ali od sličnih sastojaka možete da napravite od tikvica, brokolija... Fantastičnog ukusa možete da prelivate testeninu, možete da služite sa pohovanom piletinom, ali i kao odličan preliv za salatu... Takođe, ako volite bruskete onda probajte da ih premažete pestom od brokolija.
Sastojci:
- 300 g brokolija
- 20 g bosiljka
- 1 čen belog luka
- 40 g oraha ili pinjola
- 2 kašike limunovog soka
- 80 ml maslinovog ulja
- 20 g parmezana
Priprema:
Kratko blanširajte brokoli, pa ga ubacite u hladnu vodu. Sve sastojke sipajte u blender i napravite kašastu smesu.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus