Paste su prvi izbor kada vam treba nešto brzo, a ukusno. Makarone u kremastom sosu sa 2 vrste sira su odličan izbor za laganu večeru ili ručak. Pored šporeta ćete stajati manje od pola sata, a obrok može da jede cela porodica. Možete da poslužite sa salatom

Posle italijanskog obroka odlično ide i neki njihov tradicionalan kolač kao što je tiramisu

Sastojci:

  • 200 g makarona 
  • 1 manji crni luk 
  • 3 čena belog luka 
  • 3 kašike paradajz pirea 
  • 0,5 kašičice origana 
  • 3/4 kašičice šećera 
  • 1/4 kašičice čilija u prahu
  • 100 ml mleka 
  • 150 ml slatke pavlake 
  • 150 g čedar sira 
  • 150 g mocarele 
  • 50 g putera

Priprema:

Skuvajte makarone i sačuvajte 100 ml te vode. U tiganju propržite sitno seckani crni i beli luk, pa dodajte paradajz pastu i vodu u kojoj su se kuvale makarone. Zatim posolite i pobiberite, pa sipajte začine. Lepo promešajte, pa sipajte mleko i pavlaku za kuvanje. Promešajte, pa dodajte skuvane makarone, rendane sireve i puter. Mešajte dok se sve ne sjedini.