Ove kremaste salate ulepšaće svaku svečanu trpezu. Ovog Božića iznenadite ukućane nešto drugačijim receptima. 

Saznajte i šta se sve stavlja u božićnu česnicu osim parice, i ako još uvek niste pripremili česnicu, obavezno probajte ovaj recept!

Recept za salatu sa piletinom, krompirom, kiselim krastavcima i ukuseljenim pečurkama

3 NAJLEPŠE I NAJKREMASTIJE SALATE ZA BOŽIĆ: Lepe na oko, a svaki zalogaj je čisto savršenstvo!
Foto: Printscreen/YT pokazite-svoje-kulinarsko-umece-recept-za-salatu-sa-piletinom-krompirom-kiselim-krastavcima-i-ukuseljenim-pecurkama

Sastojci:

  • 300 g kiselih pečurkaka
  • kuvana pileća prsa
  • 1 kuvana šargarepa
  • 4-5 kuvanih krompira
  • praziluk ili zeleni luk
  • 100 g kiselih krastavaca
  • 200 g kačkvalja
  • majonez po ukusu
  • so, biber
  • svež peršun
  • sveža mirođija

Priprema:

Piletinu isecite na kockice, kao i kiseli krastavac i luk. Kalup prečnika 22 cm obložite providnom folijom da viri sa strane, poređajte pečurke sa glavom na dole. Listove svežeg peršuna stavite u šupljinu između pečuraka. Preko pečuraka stavite isekcan praziluk. Ostatak peršuna iseckajte i stavite preko praziluka, pa malo rukama rasporedite.

Zatim sipajte majonez, pa izrendajte kačkavalj, opet red majoneza, pa rendana šargarepa. Posolite i pobiberite, pa stavite piletinu. Malo pobiberite, opet red majoneza, pa red kiselih krastavaca.

Krompir izrendajte na krupno, dodajte malo majoneza, sitno seckane mirođije i soli i bibera. Promešajte i to je poslednji sloj salate. Prekrijte folijom koja je ostala da viri i stavite u frižider preko noći. Zatim skinite foliju sa vrha, uz pomoć tanjira okrenite salatu i uklonite kalup i ostatak folije.

Salata sa kukuruzom, paprikom i ukiseljenim lukom koja se priprema za 20 minuta

3 NAJLEPŠE I NAJKREMASTIJE SALATE ZA BOŽIĆ: Lepe na oko, a svaki zalogaj je čisto savršenstvo!
Foto: Printscreen/YT salata-sa-kukuruzom-paprikom-i-ukiseljenim-lukom-koja-se-priprema-za-20-minuta

Sastojci:

  • 1 konzerva kukuruza šećerca
  • 1 paprika
  • 150 g kačkavalja
  • 1 crni luk
  • 2 kašike majoneza

Za marinadu:

  • 1/2 kašike ključale vode
  • 2 kašike sirćeta
  • 1 kašičica šećera
  • 1/2 kašičice soli

Priprema:

Isecite luk na kockice, prelijte ga sa malo ključale vode, dodajte sirće, šećer i so. Promešajte i ostavite da se marinira 10-15 minuta.

Papriku isecite na kockice, a kačkavalj izrendajte. Stavite papriku u činiju, dodajte kukuruz, kačkavalj i proceđeni ukiseljeni luk. Sipajte majonez i promešajte.

Kremasta pileća salata sa kikirikijem

3 NAJLEPŠE I NAJKREMASTIJE SALATE ZA BOŽIĆ: Lepe na oko, a svaki zalogaj je čisto savršenstvo!
Foto: Printscreen/YT/DareToCookNow odlicna-se-uklapa-na-svaku-trpezu-kremasta-pileca-salata-sa-kikirikijem

Sastojci:

  • 600 g pavlake
  • 50 g majoneza
  • 1 kašičica bibera
  • 150 g susama
  • 100 g pečenog kikirikija
  • 500-600 g belog mesa

Priprema:

Belo meso skuvajte i usitnite, a susam propržite u suvom tiganju kratko i ostavite da se ohladi. U posudi pomešajte pavlaku, majonez, biber, susam i kikiriki koji se usitnili u blenderu. Lepo promešajte da se sastojci sjedine, pa probajte ako treba da se posoli. Dodajte piletinu i opet sve sastojke lepo sjedinite.

Izvor: Stvar ukusa