Novogodišnji praznici nas inspirišu da se prikažemo u što boljem svetlu i da o našoj hrani danima pričaju.

Najvažnije je od svega je da jelo bude bogato ukusom, ali za pazničnu trpezu jednako je važna i dekoracija kako bi događaj bio u potpunosti čaroban.

Ovu salatu možete služiti i na slavama.

Sastojci:

  • 250 g krem sira
  • 1/2 šolje majoneza
  • 150 g slanine
  • 1 manji mladi luk
  • 1 kašičica iseckane sveže mirođije
  • prstohvat bibera
  • 300 g badema
  • svež ruzmarin za dekoraciju
NOVOGODIŠNJE PREDJELO O KOJEM ĆE SVI PRIČATI: ŠIŠARKA SALATA sa punim ukusom sira i slanine
Foto: Printscreen/YT sisarka-salata

Priprema:

Zagrejte rernu na 250°C. Bademe ubacite u pleh, smanjite temperaturu rerne na 180°C i pecite 10 do 15 minuta. Ostavite sa strane bademe da se ohlade.

Pomešajte krem sir i majonez, mešajte sve dok se ne smesa ne sjedini.

Iseckajte na sitno slaninu, propržite je par minuta na srednjoj temperaturi, pa ubacite u smesu sa sirom i majonezom. U istu smesu dodajte iseckani mladi luk i biber.

Sve dobro promešajte, a zatim oblikujte smesu u oblik šišarke, pa porađajte na tanjir.

Ubodite, odnosno poređajte bademe na oblikovanu smesu od sira (kao na slici). Pored šišarka salate stavite nekoliko grančica ruzmarina za dekoraciju.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: lovesensa