Novogodišnji praznici nas inspirišu da se prikažemo u što boljem svetlu i da o našoj hrani danima pričaju.
Najvažnije je od svega je da jelo bude bogato ukusom, ali za pazničnu trpezu jednako je važna i dekoracija kako bi događaj bio u potpunosti čaroban.
Ovu salatu možete služiti i na slavama.
Sastojci:
- 250 g krem sira
- 1/2 šolje majoneza
- 150 g slanine
- 1 manji mladi luk
- 1 kašičica iseckane sveže mirođije
- prstohvat bibera
- 300 g badema
- svež ruzmarin za dekoraciju
Priprema:
Zagrejte rernu na 250°C. Bademe ubacite u pleh, smanjite temperaturu rerne na 180°C i pecite 10 do 15 minuta. Ostavite sa strane bademe da se ohlade.
Pomešajte krem sir i majonez, mešajte sve dok se ne smesa ne sjedini.
Iseckajte na sitno slaninu, propržite je par minuta na srednjoj temperaturi, pa ubacite u smesu sa sirom i majonezom. U istu smesu dodajte iseckani mladi luk i biber.
Sve dobro promešajte, a zatim oblikujte smesu u oblik šišarke, pa porađajte na tanjir.
Ubodite, odnosno poređajte bademe na oblikovanu smesu od sira (kao na slici). Pored šišarka salate stavite nekoliko grančica ruzmarina za dekoraciju.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus