Novogodišnji praznici nas inspirišu da se prikažemo u što boljem svetlu i da o našoj hrani danima pričaju.
Najvažnije je od svega je da jelo bude bogato ukusom, ali za pazničnu trpezu jednako je važna i dekoracija kako bi događaj bio u potpunosti čaroban.
Ovu salatu možete služiti i na slavama.
Sastojci:
- 250 g krem sira
- 1/2 šolje majoneza
- 150 g slanine
- 1 manji mladi luk
- 1 kašičica iseckane sveže mirođije
- prstohvat bibera
- 300 g badema
- svež ruzmarin za dekoraciju
Priprema:
Zagrejte rernu na 250°C. Bademe ubacite u pleh, smanjite temperaturu rerne na 180°C i pecite 10 do 15 minuta. Ostavite sa strane bademe da se ohlade.
Pomešajte krem sir i majonez, mešajte sve dok se ne smesa ne sjedini.
Iseckajte na sitno slaninu, propržite je par minuta na srednjoj temperaturi, pa ubacite u smesu sa sirom i majonezom. U istu smesu dodajte iseckani mladi luk i biber.
Sve dobro promešajte, a zatim oblikujte smesu u oblik šišarke, pa porađajte na tanjir.
Ubodite, odnosno poređajte bademe na oblikovanu smesu od sira (kao na slici). Pored šišarka salate stavite nekoliko grančica ruzmarina za dekoraciju.
Kako da testo naraste bez kvasca - 2 brza trika koja provereno deluju
Kako da napravite japanske vazdušaste palačinke
Mus od maline - najlepši desert iz čaše od samo 2 sastojka
Mediteranska salata sa crnim pasuljem i maslinama
Mirisni kolačići sa jabukama i cimetom